• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de miniklere özel 'Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri' başlıyor

İzmir'de miniklere özel 'Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri' başlıyor

Geleceğin İzmirli çocuklarına özel eğitim! İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4. ve 5. sınıf öğrencilerine ücretsiz kent kültürü ve tarihi dersleri veriyor. Eğlenceli ve öğretici! Öyküler, sergi ziyaretleri ve yaratıcı atölyelerle çocuklar, İzmir'in gizli hazinelerini keşfedecek.Kayıtlar başladı! Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların kent tarihini ve kültürünü daha yakından tanıması ve yaşadıkları şehirle güçlü bir bağ kurmaları amacıyla önemli bir eğitim programı başlatıyor. 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek ücretsiz Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri, 5 Kasım’da başlayacak ve 2025 yılı mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Program kapsamında, yaklaşık 2 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

İzmir'de miniklere özel 'Kent Kültürü ve Tarihi Eğitimleri' başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu proje, çocuklara İzmir’in kültürel ve tarihi zenginliklerini eğlenceli bir şekilde tanıtmayı amaçlıyor. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) gerçekleştirilecek eğitimlerde çocuklar, İzmir’le ilgili öyküler üzerinden yeni bilgiler öğrenirken, aynı zamanda yaratıcı atölye çalışmaları ve sergi ziyaretlerine katılacaklar.

Eğitimlerin Detayları

Eğitimler, “Kemeraltı: Gizli Hazine” ve “Kordon’daki Beyaz Ev” isimli öyküler aracılığıyla işlenecek. Salı ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün düzenlenecek olan program, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Eğitmenler rehberliğinde yapılacak derslerin ardından katılımcı çocuklara kitap hediye edilecek.

Eğitimlerin bir parçası olarak, çocuklar Yanık Yurt- Kurtuluş Savaşı’nda İzmir ve Batı Anadolu Yangınları konulu sergiyi de rehber eşliğinde ziyaret edecekler. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını destekleyen ve çocuklarda kültürel miras bilincini geliştirmeyi amaçlayan bu eğitimlere katılım için sınıf öğretmenlerinin 293 15 88 ve 293 39 10 numaralı telefonlardan başvuru yapması gerekiyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 

Bakmadan Geçme