İzmir'de nerede balık tutulur?

İzmir'de sahil hattına yürüyüşe çıkanları sıkça karşılaştığı manzaradır elinde oltalarla balık tutmaya çalışan insanlar… İzmir'de balık tutkunları nerede balık tutulur, nereye gidilir bilirler ancak İzmir'in balıkçılarını görüp balık tutmaya heveslenenler için 'İzmir'de nerede balık tutulur?' sorusunun cevabını sizler için derledik.

Tarihi ve Kültürel zenginlikleriyle bilinen İzmir balıkçılık potansiyeliyle de dikkat çeken bir şehir. İzmir, bütün kıyı şeritlerinde balık tutulduğunu gördüğümüz, balık tutkunlarıyla dolu bir şehir. Oltanızı kaptığınız gibi kıyı şeridinde istediğiniz noktada balık tutma keyfini yaşayabilirsiniz.

Bunun dışında İzmir’in pek çok ilçesinde balık turları düzenlenmektedir.

İşte İzmir'de balık tutulacak yerler:

FOÇA

İzmir'de balık tutulacak yerler neresi diye sorulduğunda balıkçıların aklına gelen ilk yer Foça'dır. Foça'da balık tutma turlarında; lüfer, levrek ve barbunya gibi balıkları avlamak mümkündür.

URLA İSKELESİ

Urla İskelesi, İzmir’in önemli balıkçılık merkezlerinden biridir. Sularında; levrek, çipura ve kalkan olmak üzere pek çok balık türüne yaşam merkezi olan Urla'da pek çok farklı balığı avlayabilirsiniz. 

Amatör ruhlu balıkçılar için ulaşımı ve konforu ile ideal avlanma noktalarından bir tanesidir.

ÇEŞME DALYAN

İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’nin Dalyan bölgesi; lüfer, levrek ve çupra gibi balık türlerinin sıklıkla bulıunduğu bir yerdir.

TAHTALI BARAJI

İzmir’in en büyük içme suyu kaynağı olan Tahtalı Barajı, tatlı su balıkçılığı için oldukça uygun bir mekandır. Sazan, turna ve alabalık gibi tatlı su balığı türleri bu barajda avlanabilir. 

ÖDEMİŞ GÖLCÜK GÖLÜ

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Gölcük Gölü, tatlı su balıkçılığı için ziyaret edebileceğiniz doğal güzelliklerle çevrili bir bölgedir. Gölde sazan ve alabalık gibi tatlı su balığı türlerini avlayabilirsiniz. Göl çevresinde piknik alanları ve konaklama imkanları da bulunmaktadır, böylece keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

GEDİZ NEHRİ

İzmir’in önemli nehirlerinden olan Gediz Nehri, tatlı su balıkçılığı için tercih edilebilecek bir başka mekandır. Gediz Nehri’nde sazan, yayın ve kefal gibi balık türlerini avlayabilirsiniz. Nehir boyunca birçok balık avı noktası bulunmakta olup, en verimli alanlara gitmek için yerel balıkçılardan bilgi alabilirsiniz.

Bakmadan Geçme