İzmir'de Roman vatandaşlar için yeni projeler!

Buca'da eşit hizmet için somut adımlar atıldı.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'dan roman vatandaşlara yönelik anlamlı proje
Buca Belediyesi, "herkese eşit hizmet" ilkesini benimseyerek, Roman vatandaşların sosyal ve ekonomik yaşama katılımını artırmak için yeni projeler geliştirmeyi hedefliyor. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, bu çerçevede önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Duman, Avrasya Roman Akademik Ağı Başkanı Orhan Galjus ile birlikte Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Göksu Mahallesi'ndeki Buca Belediyesi Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’ni ziyaret etti. Bu atölye, eğitim ve sosyal hayata katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Kadınlar ve Çocuklar Projelerin Odak Noktası

 İzmir'de Roman vatandaşlar için yeni projeler!

Buca'nın renkli kimliklerinden biri olan Roman vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Duman, "İlçemizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın toplumsal refahını artırmaya yönelik yeni stratejiler geliştiriyoruz. Çalışmamızın odağında daha çok kadınlar ve çocuklar bulunuyor. Kadınlarımızı sosyal ve ekonomik hayatın içine çekerek, yaşamın her alanında var olmaları için çabalıyoruz. Bu nedenle meslek edindirme kursları başta olmak üzere çeşitli hobi ve sanat kurslarını hayata geçirmeye hazırlanıyoruz" dedi.

Sosyal Aidiyet Duygusunu Geliştirme Hedefi

 İzmir'de Roman vatandaşlar için yeni projeler!

Proje kapsamında Roman çocukların sosyal aidiyet duygusunu geliştirmeyi de amaçladıklarını vurgulayan Duman, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, geldikleri etnik köken ne olursa olsun, yaşadıkları ilçeye olan aidiyet duygusunun filizlenerek kök salması, kentlilik bilincinin oluşması öncelikli amacımız" ifadelerini kullandı.

 İzmir'de Roman vatandaşlar için yeni projeler!

Bu projeler sayesinde Roman vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının artması ve sosyal eşitlik açısından önemli adımlar atılması hedefleniyor. Buca Belediyesi, bu süreçte Roman vatandaşların haklarına ve sosyal ihtiyaçlarına daha fazla dikkat ederek, toplumun diğer kesimleriyle eşit haklardan faydalanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Bakmadan Geçme