• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir'de rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonu

İzmir'de rüşvet ve görevi kötüye kullanma operasyonu

Aliağa Liman Başkanlığı'nda 'Rüşvet' ve 'Görevi Kötüye Kullanma' suçlarına yönelik İzmir merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. 

Aliağa Liman Başkanlığı'nda ‘Rüşvet’ ve ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçlarına yönelik İzmir merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. 

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Liman Başkanlığı'nda "Rüşvet" ve "Görevi Kötüye Kullanma" suçlarının işlendiği tespit edilmesi üzerine, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Bugün İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda toplam 32 kişi gözaltına alındı.

MASAK VERİLERİ VE KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Aliağa Mali Suçlar Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma, limana gelen gemilerin geliş-gidiş zamanlarındaki tutarsızlıklar, gemi personelinin mesleki yeterlilik belgelerinin eksikliği ve konteynır sayılarındaki uyuşmazlıklar gibi durumların cezai işlem uygulanmadan göz ardı edilmesi karşılığında rüşvet alındığını ortaya koydu. Yapılan teknik ve fiziki takip ile birlikte MASAK verileri ve kamera görüntüleri delil olarak kullanıldı.

6 ŞÜPHELİ KAMU GÖREVLİSİ

Operasyonda gözaltına alınan 32 şüpheliden 6'sının kamu görevlisi olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şahısların ikametgahlarında yapılan aramalarda, dijital materyallere el konuldu. Rüşvetin toplam meblağının yaklaşık 3.5 milyon TL civarında olduğu değerlendiriliyor. 


 

Bakmadan Geçme