• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu' ile İzmir'in yeşiline sahip çıkmak isteyenler, fidan bağışı yaparak koşuya katılacak. Bu anlamlı etkinlikte hangi sürprizler var? Katılımcılara ne tür ödüller verilecek? Koşuya kimler katılacak ve nasıl kayıt olunacak? İşte, Ulu Önder Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek bu özel koşuya dair merak edilenler!

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 86. yılı anısına geleneksel olarak düzenlediği “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”nu bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirecek. 3 Kasım’da yapılacak olan etkinlikte, İzmir’i derinden etkileyen yangın felaketi nedeniyle orman ekosisteminin yeniden canlanmasına destek sağlanacak. Her kayıt, Ege Orman Vakfı aracılığıyla 3 adet fidan bağışını beraberinde getirecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Bu yılki koşumuzla, Atamızın yeşile olan sevgisini yaşatarak, ormanlarımızı yeniden canlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Doğal Hayata Destek: Fidan Bağışıyla Katılım 

İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

Bu yıl 30. kez gerçekleştirilecek olan “Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu”, Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında anlamlı bir mesaj taşıyor. İzmir tarihinin en büyük orman yangınlarından biri olarak tarihe geçen felaketin izlerini silmek ve bölgedeki doğal yaşamı yeniden yeşertmek amacıyla, koşuya yapılan her kayıt için Ege Orman Vakfı aracılığıyla 3 fidan dikilecek. Böylece hem sağlıklı bir yaşam için atılan adımlar, hem de İzmir’in yeşiline katkı sağlayacak.

Kayıt Süreci ve Katılım Detayları

İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

Katılımın sınırlı kontenjanla gerçekleşeceği koşuya kayıtlar, 17 Ekim Perşembe günü saat 09.00 itibarıyla başlayacak. Katılımcılar, www.atadananayasaygikosusu.com adresinden başvuru formunu doldurup bağış bedelini ödeyerek kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. Her katılımcı, fidan bağışına ek olarak göğüs numaraları, koşu çipleri ve özel tasarımlı t-shirtlerini 1-2 Kasım 2024 tarihlerinde, saat 10.00 ile 20.00 arasında Mavibahçe Alışveriş Merkezi’nden teslim alabilecek.

Fidanlar İzmir İçin Filizlenecek

İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

Koşuya yapılan her katılım, Ege Orman Vakfı’nın “Orman Olmadan İzmir Olmaz” kampanyasına destek sağlayacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, İzmir’in doğal yeşil örtüsünün korunmasının önemini vurgulayarak, “Her bir kayıt, İzmir’in yitirdiği doğal hayatı yeniden kazanmak için atılan bir adım olacak. İzmir’in yeşilini hep birlikte koruyalım” ifadelerini kullandı.

Koşu Kategorileri ve Ödüller

İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

Koşu, her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve erkekler olmak üzere farklı yaş kategorilerinde düzenlenecek. 14 farklı yaş grubunda gerçekleşecek yarış, saat 09.00’da Anayasa Meydanı’ndan başlayacak ve katılımcılar, Buca’da belirlenen parkurda rekabet edecek. Koşuyu tamamlayanlar ise Zübeyde Hanım Anıt Mezarı önünde gerçekleştirilecek olan ödül töreniyle onurlandırılacak. Tören, saat 10.15’te başlayacak ve kategorilerinde ilk üçe giren sporculara kupa verilecek. Ayrıca, koşuyu başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara anı madalyaları takdim edilecek.

Başkan Ünsal’dan Davet: “Yeşile Sahip Çıkalım”

İzmir'de saygı koşusu: İzmir ormanları için bir adım atılıyor!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, İzmir’in doğal güzelliklerine ve yeşiline sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, “Bu yılki koşumuz, hem Ulu Önderimiz Atatürk’ü anmak hem de kaybettiğimiz ormanları yeniden yeşertmek adına önemli bir etkinlik olacak. Tüm İzmirlileri bu anlamlı koşuya katılarak, doğaya ve yeşile sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Karşıyaka’da, hem Atatürk’ü anmak hem de İzmir’in yeşilini korumak için anlamlı bir etkinlik olan 30. Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusuna katılmak isteyenler, yeşilin ve doğanın önemini bir kez daha hatırlatacak bu organizasyona kayıt olarak destek verebilir.

Kaynak: Karşıyaka Belediyesi 

Bakmadan Geçme