• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de sürdürülebilir gelecek için yeşil adımlar atılıyor

İzmir'de sürdürülebilir gelecek için yeşil adımlar atılıyor

Bayraklı Belediyesi, doğa dostu projelerle sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçti! Peki, çevre dostu uygulamalarla geleceğe nasıl bir miras bırakacağız?

Bayraklı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin yürütücüsü olduğu "BiomaterialKIT - Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim" projesi kapsamında, çevre dostu projeleri tanıttı. Bayraklı Sevgi Yolu'nda düzenlenen etkinlik, müzik dinletisi ile başlarken, biyomalzeme ürünlerinin sergilendiği stantlarla devam etti. Bu etkinlik ile katılımcılara sürdürülebilir yaşam bilincinin kazandırılması amaçlandı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, etkinliğe katılarak projeleri yerinde inceledi ve biyomalzeme tasarım uygulamaları hakkında detaylı bilgi aldı. Başkan Önal, sürdürülebilir yaşam için bu tür projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Biyomalzemeler Büyük İlgi Gördü

İzmir'de sürdürülebilir gelecek için yeşil adımlar atılıyor

Bayraklı Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin iş birliğiyle hayata geçirilen "BiomaterialKIT" projesi, çevre dostu ürünlerin sergilendiği bir dizi etkinlikle katılımcılarla buluştu. Özellikle gençlerin dikkatini çeken biyomalzeme tasarımları, sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaştırılması için önemli bir adım oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Dr. Gülizar Çalışkan Bilgin'in sunduğu biyomalzeme tasarım uygulamaları, katılımcılar tarafından beğeni topladı. Ayrıca, Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alan 12-15 yaş arası öğrencilere biyomalzeme kitlerinin kullanımı konusunda eğitimler verildi. Bu eğitimler, gençlerin çevre bilincini artırmayı ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalıklarını geliştirmeyi hedefledi.

Gelecek Nesiller İçin Sürdürülebilir Projeler

İzmir'de sürdürülebilir gelecek için yeşil adımlar atılıyor

Etkinliğin sonunda, katılımcılara soğuk sandviç, meyve suyu ve limonata ikram edilirken, öğrencilere biyomalzeme kitleri hediye edildi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, çevre dostu projelerin önemine vurgu yaparak, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilir projelere imza atmak en büyük sorumluluğumuz. Hepimizin çevreye karşı duyarlı olması gerekiyor. Uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz projelerle hem öğrenciler hem de yetişkinler için önemli bir farkındalık sağladık. Çevre dostu projelerle gelecek nesillerin yaşam kalitesini artırarak daha yeşil bir Bayraklı yaratmaya devam edeceğiz," dedi.


 

Bakmadan Geçme