• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de Turizm Zirvesi'nde kimler bir araya geldi 

İzmir'de Turizm Zirvesi'nde kimler bir araya geldi 

İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen turizm liderlerini nasıl etkiledi? SKAL Dünya Kongresi'nde sürdürülebilir turizmin geleceği tartışılırken, İzmir'in turizm potansiyeli nasıl ön plana çıkıyor? Homeros'un 'gökyüzü altındaki en güzel şehir' olarak tanımladığı bu kent, uluslararası turizm dünyasında hangi fırsatları sunuyor? İzmir'in turizmde dört mevsim sunduğu avantajlar neler?

83’üncü Turizm Profesyonelleri Derneği Uluslararası Dünya Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenleniyor. Sürdürülebilir turizmin ele alındığı kongrede, 35 farklı ülkeden 350 turizm profesyoneli İzmir'de buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında turizm sektörü temsilcilerini ağırladığı bu önemli etkinlikle, İzmir’in turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. 21 Ekim’e kadar devam edecek kongre boyunca katılımcılar, İzmir'in tarihi ve turistik noktalarını gezmenin yanı sıra çeşitli panellerde yer alacak.

DÖRT MEVSİM TURİZM KENTİ 

İzmir'de Turizm Zirvesi'nde kimler bir araya geldi 

Kongrede İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Meclis Üyesi ve Turizm ve Fuarcılık Komisyonu Başkanı Seyhan Müşerref Kuralı, İzmir’in turizmdeki konumunu vurguladı. Kuralı, “İzmir, dört mevsim turizm için ideal bir destinasyon. Hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip olan bu şehirde, Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan antik kentler bulunuyor. Yıl boyunca turizm sektörü paydaşları ile uyum içinde çalışmayı sürdüreceğiz. Turizm bilgi ofislerimiz her geçen yıl daha fazla turist çekiyor. Sürdürülebilir turizmin gelişimi bizim için önemli ve bu yönde adımlar atmaya devam ediyoruz. Umuyoruz ki İzmir’den diğer şehirlere doğrudan uçuşlar da artar,” şeklinde konuştu.

350 TURİZM PROFESYONELİ İZMİR'DE 

İzmir'de Turizm Zirvesi'nde kimler bir araya geldi 

Kongre kapsamında otellerden seyahat acentelerine, tur operatörlerinden hava yolu şirketlerine kadar geniş bir yelpazede turizm sektörü temsilcileri bir araya geldi. 35 ülkeden 350 turizm profesyonelini ağırlayan etkinlikte SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney de konuşma yaptı. Güney, etkinliğin İzmir’de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “İzmir, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye’nin en kıymetli şehirlerinden biri. Homeros’un ‘gökyüzü altındaki en güzel şehir’ olarak tanımladığı bu kent, bugün farklı kültürleri ve inançları bir araya getirmede önemli bir rol oynuyor. 35 ülkeden katılımcının bu şehirde buluşmasından büyük mutluluk duyuyoruz.”

SKAL Türkiye Başkanı Orhon Atameriç de kongrenin İzmir’de düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “İzmir, çok kültürlü ve köklü bir geçmişe sahip bir şehir. Türkiye’nin ilk uluslararası fuarı burada düzenlenmişti. Aynı zamanda bir liman kenti olması da turizm açısından önemini pekiştiriyor. Türkiye’de düzenlediğimiz dördüncü kongremiz ve ilk kez İzmir’deyiz” dedi.

''SKAL'A DUYULAN İHTİYAÇ ARTTI'' 

İzmir'de Turizm Zirvesi'nde kimler bir araya geldi 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Eker de kongrede yaptığı konuşmada, SKAL’ın turizm sektöründeki tüm paydaşları bir araya getiren bir yapı olduğuna dikkat çekerek, “SKAL, turizmin tüm bileşenlerini temsil eden bir organizasyon ve bu nedenle çok saygı duyuluyor. Türkiye’de turizm arttıkça, SKAL’a olan ihtiyaç da aynı oranda artıyor” ifadelerini kullandı.

İzmir'de Turizm Zirvesi'nde kimler bir araya geldi 

Kongrenin son gününde söz alan SKAL Dünya Başkanı Annette Cardenas ise, “Türkiye ve İzmir hakkında çok şey söylendi. Ben de bütün kalbimle konuşmak istiyorum. Bu etkinliğin en güzel yanı, buradaki deneyimi hep birlikte paylaşıyor olmamız. Harika bir atmosfer içerisindeyiz. Burada yapmamız gereken şey; birbirimize sarılmak ve bu anı birlikte kutlamaktır” dedi.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 


 

Bakmadan Geçme