• Haberler
  • Siyaset
  • İzmir'de tuvaletlerde yanlış bilgilendirme polemiği: Böyle bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yok!

İzmir'de tuvaletlerde yanlış bilgilendirme polemiği: Böyle bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait modüler sistem tuvaletlerde yer alan ve halkı yanlış bilgilendiren levhalar, kentte büyük tartışma yarattı.

Levhalarda, 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakını kartlarının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile geçersiz kılındığı belirtilse de, bu bilginin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

AK Parti Meclis Üyesi Özgür Kaner: Tamamen yanlış bilgilendirme

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Özgür Kaner, Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada, modüler sistem tuvaletlerde yer alan "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kartlar geçersizdir" yazısının gerçek dışı olduğunu belirtti. Kaner, "Böyle bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yok. Bu yazı halkı yanlış bilgilendirmeye yönelik" dedi. Ayrıca, bu levhaların halkı yanıltmasının rahatsız edici olduğunu ifade etti ve plakaların derhal kaldırılmasını talep etti.

İzmir'de tuvaletlerde yanlış bilgilendirme polemiği: Böyle bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yok!

Başkan Cemil Tugay: Bir hata olduğu açık 

Kaner’in açıklamalarına yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, tuvaletlerin özel işletmecilere ihale yoluyla verildiğini ve bu levhaların belediyenin bilgisi dışında asıldığını belirtti. Tugay, "Belediyemizin logosu kullanılmış, ancak bu yazı bizim tarafımızdan hazırlanmadı. Hata olduğu açık, bu durumu düzelteceğiz" diyerek, yanlış bilgilendirmenin neden olduğu üzüntüyü dile getirdi.

Önerge oybirliği ile kabul edildi

Aynı toplantıda, Özgür Kaner tarafından verilen ve şehit yakınları, gaziler, öğrenciler, 65 yaş üstü ve %40 üzeri engelli vatandaşların modüler tuvalet ve bebek bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılmasını içeren önerge, oy birliğiyle kabul edildi. Kaner, bu düzenlemenin vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlayacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme