• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de ücretsiz spor kurslarına yoğun ilgi: Herkes spora, herkes sağlığa!

İzmir'de ücretsiz spor kurslarına yoğun ilgi: Herkes spora, herkes sağlığa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz olarak sunduğu spor kursları, İzmirliler arasında neden bu kadar popüler oldu? Sabahın erken saatlerinde düzenlenen bu kurslar katılımcılara hangi faydaları sunuyor? Her yaştan ve kesimden insanın buluştuğu etkinliklerde, profesyonel eğitmenler eşliğinde hangi aktiviteler yapılıyor? İzmir halkı bu kurslarla hem bedensel hem de ruhsal sağlığı nasıl yakalıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Herkes Spora” sloganıyla düzenlenen ücretsiz sağlıklı yaşam kursları, kent sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri düzenlenen etkinlikler, katılımcılara hem bedensel hem de ruhsal rahatlama imkânı sunuyor. İzmir’in çeşitli noktalarında gerçekleştirilen bu kurslar, İzmirliler arasında geniş bir katılımla devam ediyor.

Ücretsiz Spor Kurslarına Yoğun Katılım

İzmir'de ücretsiz spor kurslarına yoğun ilgi: Herkes spora, herkes sağlığa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu spor kursları, uzman eğitmenler eşliğinde sabah saatlerinde gerçekleştiriliyor. Kurslar, ısınma hareketleriyle başlıyor ve grup çalışmaları, step ile aerobik gibi çeşitli aktivitelerle devam ediyor. Katılımcılar, spor yapmanın keyfini yaşarken aynı zamanda form tutma fırsatı buluyor.

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu ve Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki etkinlikler, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 08.30-09.00 arasında yapılıyor. Bayraklı Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nda ise kurslar, 09.00-10.00 saatlerinde düzenleniyor. Etkinlikler, yaz-kış devam ederek spor yapmayı teşvik ediyor.

"Büyük Bir Aile Olduk"

İzmir'de ücretsiz spor kurslarına yoğun ilgi: Herkes spora, herkes sağlığa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü antrenörlerinden Ceren Akın, kurslara olan yoğun ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, “Her yaştan ve her kesimden insan kurslarımıza katılıyor. Çok büyük talep var. Katılımcılar hem bedensel hem de ruhsal açıdan fayda sağlıyor. Özel spor salonlarının yüksek ücretleri nedeniyle birçok vatandaş ücretsiz bu hizmetten yararlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi hayata geçirmesi bizleri ve vatandaşları çok mutlu ediyor,” dedi.

"Ücretsiz Spor İmkanı İçin Teşekkür Ediyoruz"

İzmir'de ücretsiz spor kurslarına yoğun ilgi: Herkes spora, herkes sağlığa!

Kursların müdavimlerinden Can Girit, 3-4 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz spor etkinliklerine katıldığını belirterek, “Eğitmenlerimiz çok iyi. Yürüyüş yapan insanlar bizi ilgiyle izliyor ve biz de onlara kursun ücretsiz olduğunu söylüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne bu fırsat için teşekkür ediyoruz,” dedi.

Bir başka katılımcı Sadık Kılıç ise, “Bu kurslardan çok memnunum. Eğitmenlerimiz çok iyi ve aramızda adeta aile gibi bir bağ var. Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri çok güzel,” ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan Yoğun Memnuniyet

 

Kursa köpeğiyle katılan Dildan Özbey, “Köpeğimle buradayken kursu fark ettim ve katılmak istedim. Şimdi her hafta katılıyorum. Yürüyüş ve koşu yapmayı seviyorum, bu kurslarla kuvvetlenme ve esneme çalışmaları yapıyorum. Sürekliliğini diliyorum,” şeklinde konuştu.

Üçüncü kez kurslara katıldığını belirten Huri Melek Tanrıverdi, bu etkinliklerin yaygınlaştırılmasını temenni ederek, “İzmir’in her tarafında, hatta Türkiye genelinde bu tür kurslar yaygınlaşmalı. Spor, insanı ruhsal ve bedensel olarak rahatlatıyor. Ben çok mutluyum,” dedi.

Kurslardan büyük memnuniyet duyan bir diğer katılımcı, Nurcan Keleş ise eğitmenlerine olan sevgisini dile getirerek, “Hocamızı kızımız gibi seviyoruz. Sabahları moralimiz düşük gelebiliyoruz ama giderken hep gülerek ayrılıyoruz. Bu kurslar bize çok iyi geliyor ve evimize mutlu dönüyoruz,” dedi.

Sağlıklı Yaşam İçin Büyükşehir Desteği

İzmir'de ücretsiz spor kurslarına yoğun ilgi: Herkes spora, herkes sağlığa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sağlıklı yaşam kursları, halk sağlığını teşvik etmeye devam ediyor. Katılımcıların fiziksel kondisyonlarını geliştirirken sosyalleşme imkânı bulduğu bu etkinlikler, kent genelinde büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme