• Haberler
  • Eğitim
  • İzmir'de yaşlı nüfusa ücretsiz yeni fırsat | Başvurular başladı

İzmir'de yaşlı nüfusa ücretsiz yeni fırsat | Başvurular başladı

İleri Yaş İzmir Eylem Planı kapsamında başka hangi projeler hayata geçirilecek? Yaş Üniversitesi'nde verilecek eğitimlerin yaşlı bireyler üzerindeki etkileri nasıl olacak? İleri yaşta aktif ve sağlıklı bir yaşam için başka hangi destek programları planlanıyor? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İleri Yaş İzmir Eylem Planı kapsamında önemli bir adım daha atıyor. 11 Şubat tarihinde 60 yaş ve üzeri bireyler için açılacak özel bir program olan Ücretsiz 3. Yaş Üniversitesi için başvuru süreci başladı. Bu üniversite, şehirdeki hızla artan yaşlı nüfusa yeni kapılar açarak hayat boyu öğrenme fırsatı sunmayı ve bireylerin sağlıklı, başarılı ve aktif bir şekilde yaşlanmasını desteklemeyi amaçlıyor.

YAŞLI NÜFUSA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM 

İzmir'de yaşlı nüfusa ücretsiz yeni fırsat | Başvurular başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşlı nüfus oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olan İzmir'de yaşlı bireylere yönelik kapsamılı çalışmalar yürütüyor. Kasım ayında hazırlanan İleri Yaş İzmir Eylem Planı'nın maddeleri bir bir hayata geçirilmeye başlandı. Bu plan çerçevesinde, Ege Geriatri Derneği (EGERDER) iş birliğiyle 60 yaş ve üzeri bireyler için faaliyete geçecek 3. Yaş Üniversitesi, sağlıklı ve aktif yaşlanmayı desteklemek, hayat boyu öğrenme fırsatlarını ileri yaşlara taşımak amacıyla kuruluyor. Bu adım, 60 yaş üstü yurttaşların hem zihinsel hem de fiziksel olarak aktif kalmalarına ve hayatla daha güçlü bir bağ kurmalarına yardımcı olacak.

İZMİR'DE YAŞLI NÜFUS VERİLERİ

İzmir’de 60 yaş üzeri nüfus oranı %12,5’e ulaşmış durumda ve şehirde 500 binden fazla ileri yaşlı birey yaşıyor. Bu rakamın 100 bini ise 85 yaş üstü bireylerden oluşuyor.

BAŞVURU İÇİN SON TARİH YAKLAŞIYOR

11 Şubat itibariyle kapılarını açacak olan üniversiteye, hiçbir üret ödemeden başvuru yapılabilir. Kısıtlı kontenjana sahip bu program için kayıt yaptırmak isteyen yurttaşların, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 153 numaralı HİM (Hemşehri İletişim Merkezi) telefonunu aramaları yeterli olacak.

HANGİ DERSLER YER ALACAK?

Yaş Üniversitesi'nde gönüllü akademisyenler ve uzmanlar, haftada iki gün, günlük 3 ders olmak üzere toplam 6 saat ders verecek. Eğitim programında şu dersler yer alacak: Sağlıklı Yaşlanma, Yaşlılıkta Sık Görülen Hastalıklar, Psikoloji, Hukuk, Tarih, Arkeoloji, İletişim, Fizik Tedavi ve Egzersiz, Palyatif Bakım ve Evde Bakım, Bahçe Bitkileri. Ayrıca uygulamalı ve seçmeli dersler de olacak. Bunlar arasında örgü, küçük tamirat, mutfak, Türk Halk ve Sanat Müziği Koroları, Halk Dansları, Psiko Drama, Yoga gibi dersler bulunuyor.