• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'de yürüyen merdiven ve asansör bakımları son aşamada

İzmir'de yürüyen merdiven ve asansör bakımları son aşamada

İzmir'de yürüyen merdiven ve asansör bakımlarında son viraja girildi! İzmir Büyükşehir Belediyesi, kazalara karşı aldığı önlemlerle yürüyen merdivenleri ekim sonuna kadar tamamen hizmete açmayı hedefliyor. Ancak bu süreçte ne kadar süreyle kapalı kalacaklar? Riskli görülen 50 merdivenden 20'si yeniden kullanıma açılırken, geri kalanların durumu ne olacak? Yedek parça tedarik sürecindeki gecikmeler, İzmirlilerin ulaşımını nasıl etkiledi? İzmir halkı bu titiz çalışmaları nasıl karşılıyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürüyen merdiven ve asansör kazalarına karşı kalıcı çözümler sağlamak amacıyla başlattığı bakım seferberliğinde son aşamaya geldi. İzmir Metro AŞ bünyesindeki istasyonlarda riskli görülen 50'nin üzerindeki yürüyen merdivenden 20'sinin yedek parça montajları tamamlanarak kullanıma açıldı. İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sinan Karakuzu, ekim ayı sonuna kadar metrolardaki tüm yürüyen merdiven ve asansörlerin hizmete alınacağını belirtti.

Başkan Tugay’ın Talimatıyla Başlatıldı

İzmir'de yürüyen merdiven ve asansör bakımları son aşamada

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla yürütülen bakım çalışmaları, gece gündüz sürdürülmekte. Ekipler, yürüyen merdiven ve asansör kazalarının tekrar yaşanmaması için daha önce yapılmamış ölçekte detaylı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirmekte. Riskli gördüğü yürüyen merdiven ve asansörleri kullanıma kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekli tespitlerin ardından yedek parça temin sürecini hızlandırmıştı.

Yedek Parça Tedarik Sürecindeki Gecikmeler

İzmir'de yürüyen merdiven ve asansör bakımları son aşamada

Fahrettin Altay Metro İstasyonu’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Ahmet Sinan Karakuzu, “Üçyol Metro istasyonumuzda yaşanan olumsuz durumun ardından, bünyemizdeki 194 yürüyen merdiven ve 84 asansörü kontrol ettik. Riskli gördüğümüz 50’den fazla yürüyen merdiven ve 10’a yakın asansörü kapattık. 1 Temmuz'dan itibaren gerekli yedek malzemelerin siparişini verdik; ancak bazı parçaların yurt dışından ve üretim kaynaklı gelmesinde 3-4 aylık gecikmeler yaşandı. Şu an yedek parçaların montajları yapılmakta ve yürüyen merdivenlerimiz yavaş yavaş yeniden açılmaya başladı” diye açıkladı.

Tamamı Ekim Sonuna Kadar Hizmete Açılacak

İzmir'de yürüyen merdiven ve asansör bakımları son aşamada

Karakuzu, “İzmir halkının üzülmemesi ve kazaların yaşanmaması için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bugün itibariyle 20 merdiveni açtık, kalan 30 merdiven üzerinde çalışmalar sürüyor. Açılmayan yalnızca 4 asansör kaldı ve bunları Ekim ayının 10’undan itibaren hizmete almayı planlıyoruz. Çalışmalarımızın, İzmir halkının sabrını zorladığını biliyoruz; ancak daha güvenli ve emniyetli bir ulaşım sağlamak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Ekim ayının sonuna kadar tüm merdiven ve asansörlerin hizmete açılacağını duyururuz” ifadelerini kullandı.

Sahada en az 5 ayrı ekibin gece gündüz çalıştığı belirtilirken, kalıcı çözümler için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yurttaşların yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

Bakmadan Geçme