• Haberler
  • Asayiş
  • İzmir'deki rüşvet operasyonunda yeni gelişme: Mahkeme kararı açıklandı! 

İzmir'deki rüşvet operasyonunda yeni gelişme: Mahkeme kararı açıklandı! 

İzmir Aliağa Limanı'nda gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda, 23 kişi tutuklandı.

İzmir Aliağa Limanı'nda gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda, 23 kişi tutuklandı.

İzmir merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aliağa Mali Suçlar Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarının işlendiği belirlendi.

RÜŞVET MİKTARI DUDAK UÇUKLATIYOR

Soruşturma kapsamında, Aliağa Liman Başkanlığı'nda görevli memurlar ile gemi acenteleri çalışanları arasında rüşvet alışverişi yapıldığı tespit edildi. Gemi hareket saatleri, personelin mesleki yeterlilik belgeleri ve gemilerin konteynır sayıları gibi konularda cezai işlem uygulanmaması karşılığında para transferlerinin yapıldığı ortaya çıkarıldı. Bu rüşvet olaylarının tespiti, MASAK verileri, fiziki ve teknik takip ile kamera görüntüleriyle delillendirildi. Rüşvetin yaklaşık 3.5 milyon TL civarında olduğu değerlendiriliyor.

İzmir'deki rüşvet operasyonunda yeni gelişme: Mahkeme kararı açıklandı! 

DİJİTAL MATERYALLERİNE DE EL KONULDU

22 Ekim'de sabah saatlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, toplam 61 hedef şahıstan 32'si hakkında gözaltı kararı alındı. Yapılan baskınlarda, şüphelilerin dijital materyallerine de el konuldu. Gözaltında kalma süresince alınan ifadeler doğrultusunda, bir kişi daha yakalanarak toplam gözaltı sayısı 33'e yükseldi.

33 ŞÜPHELİDEN 23’Ü TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından, Aliağa Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 33 şüpheliden 23'ü tutuklandı. 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 kişi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 


 

Bakmadan Geçme