• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'den İklim Değişikliği ile mücadele için önemli adım

İzmir'den İklim Değişikliği ile mücadele için önemli adım

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilinci oluşturma amacıyla 'Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma' projesini hayata geçiriyor. Peki, bu proje çocuklara ve öğretmenlere nasıl bir eğitim sunacak? Ekoloji Eğitim Merkezi'nde hangi konular işlenecek ve bu eğitimler çocukların doğaya saygılı bireyler olmalarını nasıl etkileyecek? Eğitimler sonrasında öğrencilere yönelik hangi stratejiler geliştirilecek? Bu projeyle İzmir, iklim değişikliği farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çevresel sorunlara duyarlılık oluşturmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma" projesi, projeye dahil olan çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin ortakları arasında Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi ve Polonya'dan Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie (OBEZ) yer alıyor. Proje, çocukların, öğretmenlerin ve ebeveynlerin doğada eğitime ilgisini artırmayı ve çevresel konuları eğlenceli bir şekilde sunmayı hedefliyor.

EKOLOJİ EĞİTİM MERKEZİ KURULDU 

İzmir'den İklim Değişikliği ile mücadele için önemli adım

Proje kapsamında, İzmir’de bir Ekoloji Eğitim Merkezi kuruldu. Bu merkezde, İzmir’de görev yapan 60 coğrafya ve fen bilgisi öğretmenine yönelik eğitici eğitimler düzenlendi. Eğitici eğitimler, Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve Doç. Dr. Emre Alp tarafından üç gün boyunca gerçekleştirildi.
Eğitimlerin ardından, öğrencilere yönelik eğitimlerin başlayacağı belirtildi. Bu eğitimler, biyomimikri yaklaşımını temel alacak ve iki ana modülden oluşacak. Hedef, çocukların iklim değişikliğine karşı dayanıklı hale gelmelerini sağlamak ve okulda, evde, toplumda doğaya saygılı bir davranış biçimi geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

FARKINDALIK VE STRATEJİLER GELİŞTİRİLECEK 

İzmir'den İklim Değişikliği ile mücadele için önemli adım

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, iklim değişikliği farkındalığını artırmak amacıyla öğretmenlere ve öğrencilere yönelik eğitimler düzenlemenin yanı sıra, iklim değişikliği ile mücadele stratejileri geliştireceklerini ifade etti. Yahşi, "İklim değişikliği ile mücadele etmek ve geleceğimizi bu değişikliklere uyumlu hale getirmek büyük bir önem taşıyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu alanda yapılan projeleri desteklemeye devam edecektir" dedi.
Bu proje ile birlikte İzmir’de eğitim alanında çevresel sürdürülebilirliğin artırılması ve ekoloji bilincinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: Basın Bülteni 

Bakmadan Geçme