İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda hedef 1 milyon ziyaretçi
Doğal Yaşam Parkı'nın yeni dönem hedefleri neler? Ziyaretçi sayısı nasıl artırılacak? Doğal Yaşam Parkı'nın 2025 hedefleri nelerdir? Parkta yaşayan hayvanların yaşam koşulları nasıl iyileştiriliyor? Hangi türler parkın yeni sakinleri olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Doğal Yaşam Parkı, 16. yılını kutlarken yeni hedeflerini açıkladı. Çiğli Sasalı'daki 425 bin metrekarelik alanda bulunan park, açıldığı gününün üzerinden geçen 16 yılda 15 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Şu an için, yeni hayvan türlerinin parka kazandırılması ve mevcut altyapının geliştirilmesiyle birlikte yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi hedefleniyor.
2025 HEDEFLERİ AÇIKLANDI
Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Serkan Eğrilmez, parkın 2008'de ziyarete açılmasından bu yana büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Eğrilmez, 2025 hedefleri arasında yeni barınaklar inşa etmek ve hayvan türlerini çeşitlendirmek bulunduğunu vurgularken, "Ziyaretçi sayısını yılda 1 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
YAŞAMLARININ BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ PARKTA GEÇİRDİLER
Veteriner Hekim Duygu Aldemir, parkta yaşayan hayvanların bazılarının çok uzun zamandır burada bulunduğunu ifade etti. Parkın en yaşlı sakinlerinden birinin, yaşı 40'ın üzerinde olan kızıl akbaba olduğunu belirten Aldemir, "Ayrıca 20 yışın üzerinde olduğunu tahmin ettiğimiz bir timsah ve çocuklarını da burada dünyaya getiren bir piton yılanımız var" dedi.
PARKIN YENİ ÜYESİ
Parkın en yeni üyesi henüz bir haftalık olan minik bir zebra. Cinsiyeti ilerleyen günlerde belirlenecek olan minik zebra, şu an parkın en büyük ilgi odağı. Veteriner Hekim Duygu Aldemir, "Standartları korumak için sürekli çalışıyoruz. Barınak koşullarını ve beslenme düzenlerini en iyi şekilde sağlıyor, hayvanları doğal ortamlarında mutlu etmeye çalışıyoruz" dedi.
BAZI HAYVANLAR YENİ YUVALARINA GÖNDERİLDİ
Doğal Yaşam Parkı'nda sayıca fazla olan hayvanlardan bazıları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. Hayvan Sağlığı Şefi Yonca Özgen, "4 yaşında bir erkek zebra, 2 devekuşu, erkek kızıl geyik ve bazı kanatlı türlerini yolcu ettik" diye konuştu.