İzmir'e 4 yeni havayolu seferi müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla yapılan toplantı sonrası, Ekim sonu itibarıyla İzmir'den Elazığ, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa'ya yeni seferlerin başlayacağını duyurdu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla yapılan toplantı sonrası, Ekim sonu itibarıyla İzmir'den Elazığ, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa'ya yeni seferlerin başlayacağını duyurdu. 

Toplantıda, Türk sivil havacılığının iç ve dış hatlardaki genel durumu ile gelecek öngörüleri ele alındı. Uraloğlu, “Özellikle iç hat seferleri konusuna eğilerek ülkemizde hangi noktalarda sefer eksikliği olduğu ve bu eksiklikleri nasıl giderebileceğimiz konularını masaya yatırdık.” ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ BİLDİRİMLERDE BULUNDUK"

2024 yaz döneminde iç hat seferlerinde taşıyıcıların Türkiye genelindeki doluluk oranının yüzde 90 seviyelerinde olduğunu belirten Uraloğlu, kış döneminde bu oranın biraz daha düşerek yüzde 85 seviyelerine gerileyeceğini aktardı. Bakan Uraloğlu, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda seferlerin artırılması için havayolu işletmelerine gerekli bildirimlerin yapıldığını vurgulayarak, “Bu seviye kış döneminde ise hareketliliğin azalmasına bağlı olarak yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. Ama az öncede belirttiğim üzere vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda işletmelerimize seferlerin ihtiyaç duyulan noktalarda arttırılması hususunda gerekli bildirimlerde bulunduk. Toplantımızda yaptığımız değerlendirme sonucunda daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki kış döneminde Ekim sonu itibarıyla Sunexpress Havayolları tarafından 12 yeni iç hat seferlerinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

12 YENİ İÇ HAT SEFERİ

Bakan Uraloğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ekim ayı sonu itibarıyla SunExpress Havayolları tarafından başlatılacak 12 yeni iç hat seferinin müjdesini verdi. Yeni seferler arasında Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van hatları yer alıyor. Bakan Uraloğlu, , “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya’yı, Anadolu’da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını arttırmış olacağız” dedi. 

“ŞİMDİDEN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Bakan Uraloğlu, bu seferlerin özellikle yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını genişleteceğini belirterek“Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya’yı, Anadolu’da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını arttırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme