İzmir'e bir Danışma Noktası daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde vatandaşlara daha kolay ulaşabilmek amacıyla hizmete sunduğu Danışma Noktalarına bir yenisini daha ekledi.

Konak ve Buca Gürçeşme’de bulunan danışma merkezlerine, Karşıyaka Örnekköy’de açılan yeni bir merkezle üçüncü nokta eklendi. Bölge halkına sosyal yardım ve hizmetlerle ilgili bilgi alıp başvuru yapma imkânı sunan bu yeni nokta, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Sosyal Belediyecilik Anlayışı 

Sosyal Belediyecilik Anlayışıyla Yaygınlaşıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda, kent genelindeki vatandaşlara ulaşmak ve onların ihtiyaçlarını daha hızlı karşılayabilmek amacıyla açılan 11 Dayanışma Noktası, sosyal yardımların dağıtımı, sıcak yemek servisi, çeşitli kültürel etkinlikler ve atölye faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Bu noktalar, özellikle yardıma muhtaç vatandaşlara destek sağlamak amacıyla hizmet veriyor.

Dayanışma Noktaları Yaygınlaşıyor

İzmir'e bir Danışma Noktası daha

Dayanışma Noktaları’nın yanı sıra, bilgi alma ve başvuru işlemleri için kurulan Danışma Noktaları da giderek yaygınlaştırılıyor. Konak ve Buca’dan sonra Karşıyaka Örnekköy Sosyal Hizmetler Yerleşkesi’nde kapılarını açan yeni merkez, bölgedeki vatandaşların sosyal yardım başvurularını kolayca yapabilmeleri için tasarlandı. Yurttaşlar, buradan nakdi yardım, yakacak, gıda, eşya yardımı gibi pek çok konuda başvuru yapabilecek ve hizmetlerle ilgili detaylı bilgi alabilecek.

Bölge Halkına Kolay Ulaşım ve Destek İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın faaliyetleri doğrultusunda hizmet verecek olan Karşıyaka’daki yeni Danışma Noktası, özellikle doğal afet yardımları, yardım kartı işlemleri ve çeşitli sosyal yardımlara yönelik başvuruları kabul edecek. Bunun yanı sıra, vatandaşlar başvurularının durumu ve faydalanabilecekleri diğer sosyal hizmetlerle ilgili de burada bilgilendirilecek.

Hizmet Ağı Genişliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Açelya İçten, yeni açılan danışma noktasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Danışma noktalarımız kapsamında bir yenisini daha hizmete açmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız, burada sosyal destek kartı işlemleri ve her türlü yardım başvurusu için bize ulaşabilecek. Amacımız, vatandaşlarımıza daha yakın olmak ve ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılayabilmek. Ulaşımı kolay yerlerde bu tarz hizmet noktalarını artırmaya devam edeceğiz.”

Karşıyaka Örnekköy’de açılan bu yeni Danışma Noktası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet ağını genişleterek daha fazla vatandaşa ulaşma ve onların ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım olarak görülüyor.

Bakmadan Geçme