İzmir'e yapay zeka merkezi kazandıracaklar

İzmir'de bir yapay zeka araştırmaları merkezi kurulması fikrini çok önemsediklerini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bunun için ziyaretlere, araştırmalara ve ön hazırlıklara başladıklarını açıkladı

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi, kentte yapay zeka araştırmaları merkezi kurulması için kolları sıvadı. Firmaların dijital dönüşüm, teknoloji odaklı üretim ve üretim süreçlerine yapay  zeka entegrasyonu alanlarında hızlıca harekete geçmeleri gerektiğini söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  “Bu çerçevede İzmir’de bir Yapay Zeka Araştırmaları Merkezi’nin kurulması fikrini çok önemsiyoruz.  Eylül ayında İzmir Ekonomi Üniversitemiz ile birlikte Berlin’e önemli bir ziyaret gerçekleştirdik” dedi.

İzmir'e yapay zeka merkezi kazandıracaklar

“Dijitalleşme” ve “Yapay zeka” kavramlarının önümüzdeki yıllarda hayatımıza daha da çok gireceğini ifade eden Özgener, bu kavramların iş yapma şekillerini değiştireceğini vurguladı. Özgener bu öngörülerle yaptıkları Berlin ziyareti hakkında şu bilgileri verdi; “Berlin Yapay Zeka ve Dijitalleşme Merkezi ile Berlin Teknoloji Merkezi ile temaslarda bulunarak; ortak projeler, deneyim ve know-how değişimi, teknolojik ilerlemeleri destekleyecek stratejiler ve iş birliklerini güçlendirecek yenilikçi çözümleri ele aldık. İşin uzmanlarından aldığımız bilgilerle çalışmalarımıza yön vermek ve kentimize, ülkemize katma değer sağlayacak somut adımlar atmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Geleceği, bugünden planlarsak hep birlikte kazanacağımıza inancımız tam.”

Bakmadan Geçme