İzmir, EĞİTİMDE Japon üssü oldu

Bünyesindeki 52 firmayla, özellikle eğitim ve yaşlı bakım alanındaki hizmetleriyle Japonya’nın en büyük şirketlerinden biri olan Gakken Holding, kendine üs olarak İzmir’i seçti.

İzmir, EĞİTİMDE Japon üssü oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkinci Dünya Savaşı’nın acılarını ve izlerini en derin yaşayan ülkelerden biri olan Japonya, 60 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği tarihin en kanlı savaşında 2 milyon 100 bin askerini ve 580 bin sivil vatandaşını kaybetti. Nagazaki ve Hiroşima kentlerine atılan atom bombalarının açtığı yara hala hastalıklarıyla, ölümleriyle etkisini sürdürüyor.

Japonya, ülkesini güçlendirmek için eğitim ve teknolojiye ağırlık verdi. 1946 yılında savaşın hemen ardından Hideto Furuoka adlı bir eğitimci Gakken adlı bir sistemi kurdu.  Temelinde ise eğitimci oyuncaklar üretmeyi hedefleyen Furuoka, sadece eğitim kitapları veya dergileri değil, anaokulu çağındaki çocukların ve bakıcıların eğitimleri, emzirme kılavuzları, bilim eserleri, etüt ve bilim odalarını yaşama geçirdi. Spordan müziğe, animasyondan bulmacaya kadar birçok alanda yayınlar yapan Gakken Holding, sahip olduğu 52 firma ile eğitim ve yaşlı bakımı alanında Japonya’nın en büyük şirketlerinden biri oldu.

HaberŞİRKET KARŞIYAKA’DA

Japonya’yı yıllardır PISA sınavlarında üst sıralara taşıyan Bilimsel Deneyler Sınıfı (STEAM) gibi uygulamaları da gerçekleştiren Gakken, geçtiğimiz aylarda sessiz sedasız Türkiye’ye girdi.  İzmir’de Gakken Turkey İnovatif Eğitim A.Ş. adlı bir şirket kuran Japon devi, ‘Gakken Fen Bilimleri Sınıfı’ adını verdikleri sınıfları kurarak öğrenme temelli bir eğitim modeli geliştirmeye başladı.

Haber

18 AY İNCELEDİLER

Firma, faaliyetlerine STEAM modelinin ilk bileşeni olan Fen Bilimleri ile başlama kararı alan şirket 18 ay önce Türk eğitim sistemini inceleme ve tanıma amaçlı proje bazlı bir araştırma yürüttüklerini dile getiren Gakken Turkey İnovatif Eğitim A.Ş’nin Genel Müdürü Takujiro İto, “Gakken Fen Bilimleri Sınıfı eğitim modelinin sisteme uyarlanması üzerine çalışmalar yaptı. Anaokulundan, liseye kadar pilot okullarla sürdürdüğü doğrulama çalışmaları ile bu eğitim modelini Türk müfredatına uyarlamış ve okulların kullanımına hazır hale getirdi. ” dedi. 

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme