‘İzmir emekçisine sahip çıksın’

yenikiraz.com’dan Göksu Tekin’in haberine göre, maaşlara yapılmayan zamlardan dolayı greve çıktıklarını belirten Güral, toplam 625 raylı...

yenikiraz.com’dan Göksu Tekin’in haberine göre, maaşlara yapılmayan zamlardan dolayı greve çıktıklarını belirten Güral, toplam 625 raylı sistem emekçisinin olduğunu toplu iş sözleşmesinde 11 maddeden 7’sinin ücret maddesine uymamasından dolayı anayasal hak olan grevi uygulama kararı aldıklarını ifade etti. Ücretlerin düşük olduğuna dikkat çeken Güral, metro emekçilerinin tamamının asgari ücret aldığını, 11.400 liranın evlerini geçindirmeye yetmediğini belirtti. Emekçilerin geleceklerini düşünmeyi bırakıp ev geçindirmeyi düşünmeye başladığını söyleyen Güral, bu gruba istasyon operatörü, gişe, teknik elemanlar ve vatmanların dahil olduğunu ifade etti.

“Hakkımız olanı istiyoruz”

Tunç Soyer, “Metro ve tramvay çalışanları için toplu iş sözleşmesin de verdiği en yüksek giydirilmiş net ücret 25.009 TL fakat biz en yüksek giydirilmiş net ücretin39.685 TL olmasını istedik’’ dedi. Güral, bu teklifin içinde yan hakların olduğu iş riskleri, işe devam primleri, kök ücretleri, aile yardımları, çocuk yardımları ve yakacak yardımının dahil olduğunu söyledi.

“İzmir destekçimiz olsun”

Güral, ‘’Emekçinin kendi savunabileceği tek anayasal hak grev hakkıdır. Trafik sıkışık, otobüsler tıklım tıklım bizim de eşimiz dostumuz dahil hepimiz bu zorluğu çekiyoruz. İzmir halkının zorda kalmasını biz de istemiyoruz. İzmirli’den istediğimiz emekçinin hakkına sahip çıkmasıdır. İzmir’in emekçisi hakkını alırsa o trenler daha güzel daha iyi bir ulaşım hizmeti verir. Evini geçindirme kaygısından çok işini düşünmeye başlar. Bu sebeple metro emekçisine sağduyulu olmasını ve destek çıkmasını bekliyoruz’’ dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme