• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kentsel dönüşüm uyarısı

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kentsel dönüşüm uyarısı

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuar alanındaki stantları ziyaret etti.

Özel, İzmir'de kentsel dönüşüm bekleyen bölgeler için dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Ege Şehir Planlama standında çocuklarla birlikte deprem düdüğü çalan Özel, "İzmir'de kentsel dönüşümün acil olarak başlaması gereken yerler var, ancak Ankara'da bekletilen imzalar nedeniyle süreç ilerlemiyor. Bu duruma dikkat çekmek için uyarı düdüğü çalacağız" dedi.

Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı standında da bilgi alarak, bu birimin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, İtfaiye Dairesi Başkanlığı standını ziyaret eden Özel, itfaiye ekiplerinin yangınlarla mücadeledeki çabalarını takdir etti ve orman yangınlarına karşı verdikleri mücadele için teşekkür etti.

BİR BARDAK SÜT İÇTİ

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kentsel dönüşüm uyarısı

İZSU standında ise musluktan su içerek İzmir’deki çeşme sularının yüzde 99 oranında içilebilir olduğunu belirten Sağlık Bakanlığı verilerine dikkat çeken Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara süt dağıttığı "Süt Kuzusu" projesi kapsamında da bir bardak süt içti.

SANAL GÖZLÜK DENEYİMİ

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kentsel dönüşüm uyarısı

Fuar alanında sanal gözlük deneyimi yaşayıp yapay zeka destekli ESHOT otobüsünü de inceleyen Özel, etkinlikte çocuklarla yakından ilgilendi. Protokol üyeleri, fuarın onur konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin standlarını da ziyaret etti. Başkan Tugay, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen dron gösterisini Kültürpark'tan bir süre izledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme