• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Robot Sophia'lı açılış

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Robot Sophia'lı açılış

Bu yıl 93'üncüsü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), teknoloji temasıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve dünyaca ünlü insansı robot Sophia'nın katılımıyla açıldı.

Törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay ev sahipliği yaptı. Açılışta, CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, diplomatik temsilciler, siyasi parti üyeleri, belediye başkanları ve birçok davetli yer aldı.

 Fuar görkemli bir törenle başladı

İzmir, Teknolojinin Merkezi Olma Yolunda

Açılış konuşmasında CHP Lideri Özgür Özel, İzmir’in teknoloji ve inovasyon alanlarında dünyanın çekim merkezlerinden biri olabileceğini vurguladı. Özel, “Geçmişte İzmir Fuarı ile teknolojiyi takip ederdik. Bugün ise İzmir, araştırma-geliştirme ve inovasyon konularında dünyada öne çıkabilir,” dedi. Özel ayrıca, Başkan Tugay’ın bu konudaki vizyonuna dikkat çekerek, İzmir’de sürdürülebilir belediyecilik çalışmaları açısından en iyisinin yapılacağına olan inancını dile getirdi.

İzmir Fuarı: Cumhuriyetin Simgesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise İzmir Fuarı’nın Türkiye ve Cumhuriyet için taşıdığı öneme değinerek, “İzmir Fuarı, Cumhuriyetimizin simgelerindendir. Atatürk’ün ‘Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın’ sözüne sahip çıkarak, İzmir Fuarı'nı eskisi gibi canlı ve merakla beklenen bir etkinlik haline getirmeyi vaat ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Robot Sophia’dan Sürpriz Gösteri

Fuarın açılışındaki sürpriz konuk, teknoloji dünyasının dikkat çeken isimlerinden robot Sophia oldu. Sahneye çıktığında büyük ilgi gören Sophia, “Merhaba İzmir! Türkiye'nin en köklü fuarına beni davet etmenizi bekliyordum!” diyerek izleyicileri selamladı. Sophia, İzmir’in teknoloji ve inovasyon konularında önemli bir merkez olabileceğine işaret etti ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise Sophia’nın gösterisini ilgiyle izlediğini belirterek, “Hoş geldin Sophia,” dedi.

Fuar, İzmir’e Moral Veriyor

Başkan Tugay, İzmir’in son dönemde yaşadığı orman yangınlarına değinerek, fuarın bu zor günlerde kente moral verdiğini söyledi. Tugay, İzmir Fuarı’nın, tıpkı Kültürpark’ın Kurtuluş Savaşı sonrası küllerinden doğduğu gibi, İzmir’in de yangınlardan sonra yeniden ayağa kalkacağına olan inancını dile getirdi.

İzmir Fuarı, Türkiye'nin Gözbebeği Olacak

Tugay, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tarihi önemine dikkat çekerek, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılan fuarın, 9 Eylül İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde sona ereceğini belirtti. İzmir Fuarı'nın, her yıl olduğu gibi bu yıl da ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacağını söyleyen Tugay, eski ihtişamlı fuar dönemlerini geri getirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Fuar Giriş Ücretleri

 Fuar görkemli bir törenle başladı

İzmir Enternasyonal Fuarı’na giriş ücretleri tam bilet için 20 TL, öğrenci için ise 7,5 TL olarak belirlendi. Fuar etkinlikleri 16.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve fuarın ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru Migros, teknoloji sponsoru Vestel, otomotiv sponsoru Avek Otomotiv, ulaşım sponsoru Avec Rent a Car ve tema etkinlik sponsoru Red Bull olacak.

Bakmadan Geçme