İzmir Hilton Oteli'nde flaş satış

2020 yılından bu yana otel olarak işletilmeyen Hilton Oteli'nde flaş bir satış gerçekleşti. Türkiye Vakıflar Bankası, satışı KAP'a bildirdi. 

İzmir’in kent sembollerinden biri olan Hilton Oteli, Hilton grubunun işletmecilikten çekilmesi ile atıl olarak tutuluyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ortakları arasında bulunduğu Hilton Oteli’nin hissedarları arasında 22 Ağustos günü bir satış gerçekleşti. Hissedarlardan biri olan Türkiye Vakıflar Bankası, bugün sabah saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada Hilton Otelinin sahibi olan İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.’deki hisselerini sattığını duyurdu. Bankanın KAP’a yaptığı açıklamada; “Bankamızın, İzmir Enternasyonal Otelcilik AŞ sermayesinde %5 oranında sahibi olduğu, 6.000-TL nominal değerli 60.000 adet C Grubu pay, Şirket  ortaklarından Günal İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ'ye 27.000.000-TL bedelle imzalanan Pay Devir Sözleşmesi  kapsamında satılmıştır.  Bankamızın söz konusu Şirkette herhangi bir payı kalmamıştır” ifadelerine yer verildi. 

1992'DEN BERİ HİLTON OLARAK İŞLETİLİYORDU
Hilton İzmir, Türkiye'nin önemli yapılarından biri olarak 1987 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla inşasına başlanan ve 1992'de açılan bir oteldir. İnşaat başladığında, otel Türkiye’nin en yüksek ikinci binasıydı ve 33 katlı, 142 metre yüksekliğindeydi. Toplam inşaat alanı 96 bin metrekare olan otelin dış cephesi 17 bin 500 metrekare mermerle kaplanmıştır.

Otelin sahip olduğu özellikler arasında 381 oda, on toplantı odası, bir balo salonu, bir alışveriş merkezi ve bin araç kapasiteli kapalı otopark bulunmaktadır. Ancak, son yıllarda yapılan tadilat çalışmaları nedeniyle otelin ana giriş ve çıkışları arka kapıdan yapılmaktaydı. Hilton İzmir, mimarisi ve sunduğu olanaklarla uzun yıllar İzmir'in simgelerinden biri olarak hizmet verdi.

Bakmadan Geçme