• Haberler
  • İzmir
  • İzmir ile Selanik arasında yeni bir dönem başlıyor: Yeni adımlara hazır mısınız?

İzmir ile Selanik arasında yeni bir dönem başlıyor: Yeni adımlara hazır mısınız?

İzmir ile Selanik arasında planlanan yeni ulaşım seferleri, bölgedeki ticaret ve turizmi nasıl etkileyecek? Selanik'teki işbirlikleri, hangi ekonomik alanlarda somut sonuçlar doğuracak? Başkan Tugay'ın Atatürk Evi ziyareti, iki şehir arasındaki kültürel bağları nasıl pekiştirecek? Geçmişte durdurulan Selanik-İzmir hattının yeniden faaliyete geçmesi için hangi adımlar atılacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yunanistan'ın Selanik kentinde bir dizi temas gerçekleştirdi. Ziyaretine Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ederek başlayan Başkan Tugay, ardından Selanik Belediyesi ve Selanik Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. İkili görüşmelerde, lojistik, akıllı şehir projeleri ve deniz ile hava ulaşımının geliştirilmesi konuları ön plana çıktı.

Başkan Tugay, İzmir ve Selanik arasında ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen bu ziyarete eşi Öznur Tugay ile birlikte katıldı. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya da heyete eşlik etti. Selanik’teki programına Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik'in eşlik ettiği Atatürk Evi ziyareti ile başlayan Başkan Tugay, Selanik Belediye Başkanı Stelios Angeloudis ile bir araya geldi.

İKİ ŞEHİR ARASINDA GÜÇLÜ İLİŞKİLER KURULACAK 

 

Görüşmelerde konuşan Başkan Tugay, tarihi bağların güçlü olduğuna dikkat çekerek, “Atatürk’ün burada doğması ve kökenleri Selanik’e dayanan birçok insanın İzmir’de yaşaması bu kenti daha da özel kılıyor. İzmir ile Selanik arasında güçlü ilişkiler geliştirmeyi düşünerek geldik. Deniz seferleri ve uçak seferleri için çalışacağız. Atatürk’ün doğduğu evi bu sene 400 binden fazla kişi ziyaret etti. Bu nedenle vatandaşlarımızın yolculuklarını kolaylaştırmayı çok isteriz. Ege Bölgesi’ndeki insanların Selanik’i ziyaret etmesi için çalışmalar yapacağız” dedi.

SELANİK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN DESTEK 

İzmir ile Selanik arasında yeni bir dönem başlıyor: Yeni adımlara hazır mısınız?

Selanik Belediye Başkanı Stelios Angeloudis de iki şehir arasında deniz seferlerinin hem yolcu hem de ticaret için önemli olduğuna vurgu yaptı. Angeloudis, “Burada olduğunuz için çok mutluyum. İki şehrin ileride yapabileceği güzel girişimler için çok iyi bir adım. Selanik’in üç yoldan büyümesini öngörüyorum: lojistik, akıllı şehir ve turizm. Bu alanlara yoğunlaşabiliriz” diye konuştu. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takımı forması, Angeloudis’e hediye edildi.

TİCARETİN GELİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ 

İzmir ile Selanik arasında yeni bir dönem başlıyor: Yeni adımlara hazır mısınız?

Başkan Tugay, Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Emmanuel Vlachogiannis ve Genel Sekreter Panagiotis Meneksopoulos ile de bir toplantı gerçekleştirdi. İzmir’in bir ticaret şehri ve önemli bir lojistik merkezi olduğunu belirten Tugay, Selanik ile bağların güçlenmesi için işbirliği yapacaklarını ifade etti. Tugay, ticari ilişkileri geliştirmek üzere ön çalışmalar yaparak ticari heyetleri buluşturacaklarını belirtti.

HAFTADA İKİ GÜN ULAŞIM SAĞLANABİLİR 

Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Emmanuel Vlachogiannis, geçmişte durdurulan Selanik-İzmir hattının yüksek maliyet ve düşük talep nedeniyle kapatıldığını söyledi. Ticaret amacıyla küçük bir gemiyle haftada iki gün ulaşım sağlanabileceğini belirten Vlachogiannis, mevcut durumda Selanik’ten İzmir’e ve çevre bölgelere ticaret yapanların karayolunu kullandığını ve bunun daha maliyetli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme