İzmir'in ciğerleri yanıyor

Yamanlar Dağı'nda başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yangının kontrol altına alınması için tüm önlemleri aldıklarını ve can kaybını önlemek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Karşıyaka’nın Yamanlar Dağı’nda dün akşam başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim alanlarına ulaştı. Alevlerin çevredeki evleri ve tesisleri tehdit etmesi nedeniyle bölgedeki bazı alanlar boşaltıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yangının kontrol altına alınması için tüm önlemleri aldıklarını ve can kaybını önlemek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. İzmir Valisi Süleyman Elban da olay yerine gelerek Başkan Ünsal ile birlikte incelemelerde bulundu.

Yangın, Karşıyaka Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne de sıçradı ve tesis ile araçların kullanılmaz hale gelmesine neden oldu. Ayrıca Sancaklı Köyü, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesisleri, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Celal Üner Hayvan Bakımevi tedbir amacıyla boşaltıldı. Bakımevlerinde bulunan hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi PAKO Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne nakledildi.

EKİPLER VE GÖNÜLLÜLER SEFERBER OLDU

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Karşıyaka Belediyesi ve diğer ilçelerden gelen destek ekipleri, alevleri kontrol altına almak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Çalışmalara sivil toplum gönüllüleri ve köylüler de katkıda bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda, ekipler için su, kumanya ve ayran desteğinde bulunmak isteyen vatandaşların malzemeleri ana hizmet binasına bırakabileceklerini duyurdu.

“TÜM ÖNLEMLERİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yangın bölgesinde açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Yangınla mücadele için tüm ekiplerimiz ile birlikte alandayız. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Can kaybı yaşanmaması için gereken tüm önlemleri almaya çalışıyoruz. Alevlerin en kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için teyakkuz halindeyiz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme