• Haberler
  • İzmir
  • İzmir'in köy çocukları dört gözle o ekibi bekliyor! Her gün başka yerdeler

İzmir'in köy çocukları dört gözle o ekibi bekliyor! Her gün başka yerdeler

Gezici Çocuk Tiyatrosu etkinliği ile minikler sanatla buluşuyor! Köy köy gezerek çocuklara tiyatro keyfi sunan ekip, hangi oyunlarla sahne alacak? Başkan Övünç Demir, etkinliğe katılan çocuklara nasıl bir sürpriz yaptı? Tüm detaylar haberimizde...

Torbalı Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerine hız kesmeden devam ederek, çocukları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede köylerde düzenlenen çocuk tiyatrosu etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Son olarak, Torbalı Belediyesi Gezici Çocuk Tiyatrosu ekibi köylere giderek minik izleyiciler için eğlenceli oyunlar sahneliyor.

Geçtiğimiz cumartesi günü "Örümcek Adam Karlar Ülkesinde" oyununu Göllüce’de sahneleyen ekip, dün Subaşı’da “Doğa Dostu Heidi” oyunuyla çocuklarla bir araya geldi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği oyunlar, minik izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Köylerde Tiyatro Keyfi Sürüyor

İzmir'in köy çocukları dört gözle o ekibi bekliyor! Her gün başka yerdeler

Ekim ayı boyunca Torbalı’nın farklı mahallelerinde sahnelenecek 8 ayrı oyunla çocuklar, sanatı ve eğlenceyi bir arada yaşamaya devam edecek. Gezici Çocuk Tiyatrosu ekibi, 11 Ekim Cuma günü Şehitler Mahallesi’nde “Kaybolan Minyon”, 12 Ekim Cumartesi günü Çaybaşı’da “Winnie The Pooh Sıkı Dostlar”, 13 Ekim Pazar günü Özbey’de “Alice Harikalar Diyarında”, 18 Ekim Cuma günü Yeniköy’de “Rio ve Çizmeli Kedi”, 19 Ekim Cumartesi Karakuyu’da “Arı Maya ve Sıkı Dostlar” ve 20 Ekim Pazar günü Yazıbaşı’da “Ayı Yogi Deniz Kızı Bilmecesi” oyunlarıyla sahne alacak.

Başkan Demir Çocukların Heyecanına Ortak Oldu

İzmir'in köy çocukları dört gözle o ekibi bekliyor! Her gün başka yerdeler

Subaşı Mahallesi'nde sahnelenen "Doğa Dostu Heidi" oyununu Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de çocuklarla birlikte izledi. Miniklerin heyecanına ortak olan Başkan Demir, oyunun ardından çocuklara oyuncak dağıttı. Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demir, “Gezici Çocuk Tiyatromuz ile sanat ve eğlenceyi çocuklarımızın ayağına getiriyoruz. Subaşı’ndaki 'Doğa Dostu Heidi' oyununu çocuklarla birlikte izlemek, onların mutluluğuna tanıklık etmek bizim için çok kıymetli. En büyük önceliğimiz onların mutluluğu. Tiyatro şölenimiz diğer köylerde de devam edecek” dedi.

Torbalı Belediyesi, bu etkinliklerle çocukları sanata yakınlaştırmayı ve her yaştan bireyi kültürel faaliyetlerle buluşturmayı hedefliyor.

 

 

Bakmadan Geçme