İzmir'in kurtuluşu için büyük coşku

İzmir 9 Eylül'e hazır: Zafer Yürüyüşü, Fener Alayı ve Haluk Levent konseri.

İzmir, 9 Eylül’de, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir etkinlik programıyla kutlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler, sabah Zafer Yürüyüşü ile başlayacak, akşam ise Fener Alayı ve Haluk Levent konseri ile devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tüm İzmirlileri bu özel günün coşkusuna ortak olmaya davet etti.

Zafer Yürüyüşü ile Başlıyor

İzmir'in kurtuluşu için büyük coşku

9 Eylül kutlamaları, saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak Zafer Yürüyüşü ile start alacak. Yürüyüş, Anafartalar Caddesi, İkiçeşmelik Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı güzergâhında gerçekleştirilecek. Yürüyüş sırasında 350 metrelik dev bir Atatürk posteri taşınacak ve İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu yürüyüşe eşlik edecek. Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

Hükümet Konağı’nda Bayrak Töreni

Saat 10.30’da, Konak Atatürk Meydanı’ndaki Hükümet Konağı önünde, İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri yer alacak. Yüzbaşı Şerafettin’i canlandıran bir asker tarafından Türk bayrağı gönderine çekilecek.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Kutlamalar

Zafer Yürüyüşü’nün ardından, saat 11.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda kutlamalar devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu sahne alacak, zeybek gösterisi yapılacak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu tarafından marşlar çalınacak.

Süvari Birliklerinden Coşkulu Yürüyüş

Saat 17.00’de, İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri, Cumhuriyet Meydanı ve 1. Kordon Gündoğdu Meydanı güzergâhında yürüyüş yaparak 9 Eylül coşkusunu zirveye taşıyacak.

Fener Alayı ve Türk Bayrağı

Saat 20.15’te başlayacak geleneksel fener alayı, Cumhuriyet Meydanı ve Kültürpark Lozan Kapısı güzergâhında gerçekleştirilecek. Bu yılki fener alayında 350 metrelik Türk bayrağı taşınacak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu yürüyüşe eşlik edecek.

Haluk Levent Konseri ile Final

İzmir'in kurtuluşu için büyük coşku

9 Eylül etkinlikleri, ünlü sanatçı Haluk Levent’in konseri ile sona erecek. Levent, saat 21.00’de Kültürpark Çim Alanı’nda en sevilen şarkılarını seslendirecek.

“İzmir’in Kurtuluş Bayramı” Sergisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül’de Vasıf Çınar Meydanı’nda saat 16.00’da açılacak “İzmir’in Kurtuluş Bayramı” sergisi ile geçmişe yolculuk yapacak. Sergi, 1923’ten itibaren 9 Eylül’ün Cumhuriyet’in ilk yıllarında nasıl kutlandığını, dönemin ruhunu yansıtan fotoğraflar ve gazete manşetleriyle anlatacak. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) Arşivi’nden ve özel koleksiyonlardan derlenen fotoğraflarla zenginleşen sergi, 9 Eylül kutlamalarının ilk yıllarındaki büyük coşku ve duyguları yansıtmayı amaçlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “9 Eylül 1922, Türkiye’nin talihinin döndüğü tarihtir. Bu özel günü İzmir’e yakışır bir görkemle kutlayacağız. Tüm İzmirlileri bayraklarıyla bu coşkuyu birlikte yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme