• Haberler
  • Yerel
  • İzmir'in SGK borçları için kent taşınmazları teminat gösterilecek

İzmir'in SGK borçları için kent taşınmazları teminat gösterilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesince gündeme eklenen maddeler arasında dikkat en çok dikkat çeken madde ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketlerin SGK Başkanlığı'na geçmiş dönem borçlarının tahsili için belediyeye ait taşınmazların tahsili oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı 3. Meclis toplantısı, Cemil Tugay Başkanlığı’nda gerçekleşti.

Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştirakleri şirketlerin SGK borçlarına karşılık, mülkiyeti belediyeye ait olan belirli taşınmazların teminat gösterilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

İlgili önergede şu ifadeler yer aldı: 

"Belediyemizin doğrudan ya da dolaylı olarak hissedarı olduğu şirketlerden gelen talepler doğrultusunda; Belediyemiz şirketlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na bağlı ilgili Müdürlüklere olan geçmiş dönemler için tecil taksitlendirme işlemine esas toplam borca ilişkin gecikme zammı ve ferileri dâhil olmak üzere toplam borçların ve bu borçlara bu tarihten sonra ödenmesine kadar geçecek süre için işleyecek fer'ilerine karşılık Belediyemiz Encümenince belirlenip değeri takdir edilecek Belediyemize ait taşınmazların 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun 10. maddesinin 5. fıkrası gereğince teminat olarak gösterilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (Emlak Yönetimi Dai.Bşk. E.2147745)”

Bakmadan Geçme