• Haberler
  • Spor
  • İzmir'in sporda başarısının yolları bu zirvede aranacak

İzmir'in sporda başarısının yolları bu zirvede aranacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası'nın birlikte düzenleyeceği İzmir Spor Zirvesi ile İzmir'in yatırım yapması gereken spor dalları, ihtiyacı olan altyapı koşulları tespit edilecek. Binlerce çocuk ve gencin spora başlayıp, başarılı olmasına fırsat yaratılacak

İzmir’in spordaki başarısını arttırmak, uluslar arası organizasyonlar düzenlemenin, yeni sporcular yetiştirmenin altyapısını kurmanın yollarını belirlemek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası güçlerini birleştirdi. 8 Ekim’de ilki düzenlenecek İzmir Spor Zirvesi ile hedefler belirlenecek. Çocukları ve gençleri spora teşvik edecek, ilham verecek başarı öyküleri de zirvede olacak. Parolimpik şampiyonlardan, ünlü spor adamlarına kadar pek çok ismin katılacağı zirvenin en önemli konukları Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş.

Bu projenin İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu toplantısında ilk temellerinin atıldığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir 4,5 milyonluk nüfusuyla dünyada önemli bir metropol. Kent tarihinde çok önemli sporcular yetiştirmiş. Köklü kulüplere sahip ama bu duruma rağmen önemli ve kalıcı sportif başarıları yok. Bunun için spor planlamasına ihtiyaç var. Herkes de bunun farkında aslında ama bir türlü çalışma başlatılamamış. Şimdi gereğini yerine getirmek istiyoruz. Bir spor adamı da olan Mahmut Özgener bu projeyi teklif etti. Çok heyecanlandık. İlk adımı atıyoruz. Arkası gelecek. Büyükşehir olarak çok sayıda tesise sahibiz. Yenilerini de yapmaya hazırız. Tüm kurumlardan katkı bekliyoruz. Binlerce çocuğumuz sporcu olmak için birinin ellerinden tutmasını bekliyor. O el olacağız. Önce hangi spor dallarına öncelik vermemiz gerektiğini tespit edip, altyapımızı ona göre hazırlayacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirip, o branşlarda olimpiyat, dünya madalyaları kazanacağız. Birkaç yıl sonra bir Balkan Şampiyonası ile organizasyonlara başlayabiliriz. İzmir adeta yetiştirme fabrikası ama yetiştirip yetiştirip başka şehirlere, ülkelere kaptırıyor. Onlara sahip çıkacağız” diye konuştu. 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise spor tarihinde önemli bir ilke imza atmak için bir araya geldiklerini belirterek, “İzmir’in bir spor başkenti olarak varlığını daha da güçlü kılmak, bu büyük mirası gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak için bir aradayız.Sporda son 50 yılımızı incelediğimizde mutlaka İzmir’den de bir imza görürsünüz. Sporcularımız ve antrenörlerimiz, kentimizin kendilerine kazandırdığı vizyonu, eğitimi, farklı düşünme alışkanlıklarını, çalışma disiplinini spora yansıtarak ülkemiz adına büyük başarılara imza attılar. 100 yılı aşkın süredir, sporumuza hiç durmadan hizmet eden kulüplerimiz İzmir’in her zaman spor gündeminde yer almasını sağladı. Sadece futbolda değil, birçok olimpik branşta başarılara ulaşıldı” dedi.

Bu önemli projeyi birlikte hayata geçirecekleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 42 farklı branşta binlerce sporcuyla bu olağanüstü sportif tabloya katkı sunmaya devam ettiğini hatırlatan Özgener, şu bilgileri verdi; “İzmir’in eşsiz bir spor kenti olduğunu söylemek  abartı değil. İzmir’in sporla ilişkisi sadece performans sporları ile sınırlı değil, halkımızın sağlık ve eğlence için yaptığı sporlarla da ön plandayız. Spor yapmak isteyen herkese benzersiz olanaklar sunan bir kent. Denizi, dağları ve eşsiz doğasıyla, spor turizmi açısından büyük potansiyel var. Kentimiz ve bölgemiz, Türkiye’nin spor turizmi haritasında öne çıkarken, gelecekte uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda büyük avantaj sağlıyor. İzmir Spor Zirvesi'ni bu noktada büyük sportif mirası ve olağanüstü potansiyeli temel alarak planladık. İzmir’in sporda ne kadar güçlü olduğunu vurgulamak ve dünya sporunun geleceğini buraya odaklamak için öncü bir organizasyon olmasını hedefliyoruz. Ülkemizin sporunun önde gelen isimlerini İzmirli sporseverler ve halkımızla bir araya getirerek, bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun da ötesinde, İzmir Spor Zirvesi’nin, tüm Türkiye’nin spor alanında yılın en önemli buluşması olması için çalışıyoruz. İlk adımı attıktan sonra, büyük potansiyelin harekete geçeceğini ve zirvemizin gelenekselleşerek kısa sürede büyük hedeflere ulaşmamızı sağlayacağına eminiz. Spor sadece fiziksel bir aktivite değil. Spor, kentin ve ülkenin kimliğini şekillendiren, gençlerimize büyük başarılara ulaşmaları için ilham veren, toplumları birleştiren güçlü sosyal olgu. İzmir’in spor kimliğini daha güçlü kılmak için sorumluluğumuzun farkındayız. Sporumuzun her alanından isimleri bir araya getiriyoruz. İlk yılımızda atacağımız büyük adımları, gelecek yıllarda daha fazla konuk, gün ve uluslararası önemli konuklarla da zenginleştireceğiz.”

İzmir olarak, sporculara çıktıkları zorlu yollarda nasıl katkı sağlayacaklarını bu zirvede masaya yatıracaklarını vurgulayan Özgener, “Sporu sadece r rekabet unsuru olarak değil, bireysel ve toplumsal gelişimin aracı olarak görmek zorundayız. Bugünün gençlerine daha iyi olanaklar sunmak ve sporun gelişimini sağlamak için zirvemiz çok faydalı olacak. Gelecek yıllarda spor dünyasının değişen dinamiklerini yakalamak, sporcu sağlığından performans analizlerine, dijitalleşmeden yapay zekâ uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede yenilikleri gündeme getireceğiz. Bu zirve, alelade bir konferans olmayacak. İlk yıl Paris’te Olimpiyatlarda ve Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımızla bir araya geleceğiz. Jimnastik gibi son yıllarda öne çıkan dalları en yetkili isimlerle irdeleyeceğiz. Kadınlarımızın spordaki yükselişini bu değişimi yaratanlardan dinleyeceğiz” diye konuştu. 

Zirvenin son panelinde daha önce hiçbir sahnede bir araya gelmemiş, futbolun efsane isimleri  Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Şansal Büyüka moderatörlüğünde bir araya gelecek. Ülke futbolunun ve sporunun bugününü ve geleceğinin tartışılacağı bu panelde yer alacak.
 

Bakmadan Geçme