• Haberler
  • Asayiş
  •  İzmir'in üç bölgesinde düzensiz göçmen operasyonu

 İzmir'in üç bölgesinde düzensiz göçmen operasyonu

İzmir'in Menderes, Çeşme ve Dikili açıklarında Yunan unsurları tarafından ölüme itilen lastik bottaki düzensiz göçmenler Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 

İzmir'in Menderes açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından ölüme itilen lastik bot içindeki 29 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olayda 17 çocuk da yer alırken, Çeşme ve Dikili açıklarında yakalanan 80 düzensiz göçmen, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışıyordu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 22 Ekim sabahı saat 07.40'ta Menderes ilçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmenin lastik botta bulunduğu ihbarını aldı. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itildiği belirlenen bot, Sahil Güvenlik Botu (KB-117) tarafından durdurularak içindeki 29 göçmen kurtarıldı.

 İzmir'in üç bölgesinde düzensiz göçmen operasyonu

İKİ AYRI İLÇEDE GÖÇMEN OPERASYONU

Aynı gün akşam saat 20.30'da, Çeşme ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Uçağı (TCSG-551), bir başka lastik botun varlığını tespit etti. Hemen harekete geçen Sahil Güvenlik Botu (TCSG-902), lastik botu durdurdu ve 3'ü çocuk toplam 41 göçmeni yakaladı. Dikili açıklarında ise, 1 çocuk ile birlikte 38 göçmen daha yakalandı. Karaya çıkarılan göçmenler, sağlık kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Bakmadan Geçme