• Haberler
  • İzmir
  • İzmir İtfaiyesi'nin gururu Bahar Akdağ: Avrupa'da şampiyon olacak mı?

İzmir İtfaiyesi'nin gururu Bahar Akdağ: Avrupa'da şampiyon olacak mı?

CrossFit alanında üç yıl üst üste kazandığı şampiyonlukla adını duyuran İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'nin itfaiye çavuşu Bahar Akdağ, sıradaki hedefi olarak Avrupa'daki turnuvaları belirledi. Peki, Bahar'ın bu yolda karşılaşacağı zorluklar neler? Fiziksel dayanıklılığını artırmak için nasıl bir antrenman programı uyguluyor? Mesleği ve sporu nasıl bir araya getiriyor?

30 yaşındaki itfaiye çavuşu Bahar Akdağ, Eylül ayında İzmir'de düzenlenen CrossFit yarışmasında birincilik elde ederek dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz üç yılda üst üste kazandığı şampiyonluklarla adından söz ettiren Akdağ, Avrupa'da yarışmayı hedefliyor.

Spor ve Mesleği Birleştiriyor

İzmir İtfaiyesi'nin gururu Bahar Akdağ: Avrupa'da şampiyon olacak mı?

Fiziksel dayanıklılık gerektiren itfaiyecilik mesleğine daha iyi hazırlık yapmak amacıyla CrossFit'e yönelen Bahar Akdağ, haftada beş gün antrenman yaparak hedeflerine koşuyor. Çalıştığı itfaiye garajında antrenmanlarını sürdüren Akdağ, 80 kilo ağırlığı sadece 5 saniyede kaldırarak yeteneklerini pekiştiriyor.

“İtfaiyecilik Benim Hayatım”

İzmir İtfaiyesi'nin gururu Bahar Akdağ: Avrupa'da şampiyon olacak mı?

“Mesleğimde uzun yıllar hizmet edebilmek için fiziksel dayanıklılığımı artırmanın önemini fark ettim,” diyen Akdağ, itfaiyeciliğin bilgi ve tecrübe kadar fiziksel dayanıklılık da gerektirdiğini belirtiyor. Akdağ, “Bedenim ve sağlığım el verdiği müddetçe itfaiyeci olarak kalmaya devam edeceğim,” ifadelerini kullandı.

Hedef Avrupa'da Yarışmak

Akdağ, Türkiye'de kazandığı ödüllerin yanı sıra Avrupa'daki CrossFit turnuvalarında da yarışmayı arzuluyor. Antrenmanlarını itfaiye garajında, ekip arkadaşları ve itfaiye araçları ile devam ettireceğini vurguluyor.

CrossFit Nedir?

CrossFit, çeviklik, kas gelişimi, kuvvet ve genel dayanıklılığı artırmayı hedefleyen yüksek yoğunluklu bir antrenman metodudur. Halter kaldırma, vücut ağırlığı egzersizleri ve sprintler gibi aktiviteleri içermektedir.

Bahar Akdağ, hem mesleğinde hem de spor hayatında daha büyük başarılar elde etmek için azimle çalışmaya devam ediyor. Peki, Bahar Akdağ Avrupa’da da şampiyonluk kazanabilecek mi? Bu sorunun yanıtı, onun azmi ve kararlılığı ile belirlenecek!

Bakmadan Geçme