• Haberler
  • İzmir
  • İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat nöbette

İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat nöbette

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, artan orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat nöbette. Yüksek sıcaklıkların...

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, artan orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat nöbette. Yüksek sıcaklıkların etkisiyle Gaziemir ile Buca arasındaki ormanlık alanı etkileyen yangını söndürmek için çalışan ekipler, şimdi bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

EKİPLER NÖBETTE

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veriyor. 365 personel vardiyalı olarak yangınlarla mücadele ediyor. Son olarak Gaziemir Sarnıç bölgesi ve Buca Kaynaklar’daki yangınların kontrol altına alınmasının ardından ekipler, yangınların yeniden başlamaması için nöbete devam ediyor. Soğutma çalışmalarında köy muhtarlarına dağıtılan tankerler de kullanılıyor.

EKİPLERDEN AÇIKLAMALAR 

İtfaiye eri Ömer Yakışan, Sarnıç bölgesinde soğutma çalışmaları yaptıklarını ve zaman zaman alevlenmeler yaşandığını belirterek, “Her an yangın çıkabilir, biz de bunun için buradayız” dedi.

Kırıklar Grubu Çavuşu Volkan Kömürcü, sıcaklıkların yangınları artırdığını ve görevlerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Gaziemir İtfaiye Grubu’nda görevli itfaiye eri Yusuf Demirtaş ise, yangınların milli serveti yok ettiğini ve tüm yurttaşların duyarlı olması gerektiğini belirtti. En ufak bir duman gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmasının önemini vurguladı.

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme