• Haberler
  • İzmir
  • İzmir İyi Parti aday adayı Avukat Karasu: Adalet ve hukukun olmadığı yerde refah yoktur

İzmir İyi Parti aday adayı Avukat Karasu: Adalet ve hukukun olmadığı yerde refah yoktur

Göksu TEKİN/ YENİ İZMİR – İzmir İYİ Parti aday adayı Nazlı Buket Karasu 2 Nisan'da yapılan...

İzmir İyi Parti aday adayı Avukat Karasu: Adalet ve hukukun olmadığı yerde refah yoktur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göksu TEKİN/ YENİ İZMİR – İzmir İYİ Parti aday adayı Nazlı Buket Karasu 2 Nisan’da yapılan temayül yoklamaları sonucunda aday adayı oldu.

İYİ Parti milletvekili aday adayı Nazlı Buket Karasu kendisini toplumuna adamış, devletine ve insanlığa faydalı olmak için sürekli kendisini geliştirmeye çalışan vatansever bir insan olarak tanımlıyor.

“Avukatlık mesleğimden dolayı İzmir’de birçok semtte oy tercihini etkileyeceğimi düşünüyorum”

Yaptığı meslekten ve kamu yararı gözeten birçok faaliyette bulunmasından dolayı sosyoekonomik olarak ayrışan birçok semtte oy tercihlerini etkileyebileceğine değinen Karasu, “Örnek olarak Bornova’yı ele alalım. Pınarbaşı, Işıkkent, Naldöken, Altındağ gibi semtlerimizde birçok kanaat önderiyle ve öne çıkan şahsiyetler ile yıllardır omuz omuza çalışmaktayız. Zaten başvurumu duyurduktan sonra tebrik ve desteklerini de iletip sevinçlerini paylaştılar’’ dedi.

“Adliye ve infaz koruma memurlarının çalışma şartlarını iyileştirmek istiyorum”

Aynı zamanda Karasu, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğunda yargıda iş yükünü hafifletmek, adliye ve infaz koruma memurlarının çalışma şartlarının iyileştirilerek halkın daha iyi hizmet almasını sağlayacağı durumla ilgili atılacak adımlarda aktif rol oynamak istediğini belirtti.

Tüm bunlarla beraber toplumun genç bir kadın bireyi olarak Avukat Karasu, “Sürdürülebilir yeşil bir gelecek adına sanayi, tarım ve hizmet üretim biçimlerinin ıslahı, dönüşümü, ülkenin topraklarının gelecek nesillere sağlıklı bir biçimde aktarımı, üzerinde oldukça düşündüğümü ve somut projelerimin olduğunu söyleyebilirim’’ ifadelerini kullandı.

“Başkanlık sisteminde adalete olan güven sarsıldı”

İçinde yaşanılan ekonomik buhranın yanında adalet, hukuk anlamında çok sancılı bir dönemden geçildiğini ve hukukun olmadığı yerde refahın olamayacağını dile getiren İYİ Parti aday adayı Karasu, “Hepimiz iyi biliyoruz. Başkanlık sistemi yani her şeyin tek elden yönetildiği, istişare kültürünün tavan arasına atıldığı bu sistem bin yıllık devlet geleneğimizin de önemli kazanımları kadük hale getirdi. Adalete olan güvenin sarsıldığı bu sistemde devlet kurumları da işlevselliğini yitirdi’’ dedi.

Bakmadan Geçme