• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Karakuyu'da su taşkınlarına kesin çözüm

İzmir Karakuyu'da su taşkınlarına kesin çözüm

Menderes'in Karakuyu Mahallesi'nde su baskınlarına karşı yürütülen çalışmalar tamamlandı. Yağmur suyu kanalları bölgeyi nasıl etkiledi? Menderes Belediyesi, 44 mahalleye eşit hizmet sözüyle hangi projeleri hayata geçirecek?

Menderes Belediyesi, su taşkınlarını önlemek amacıyla Karakuyu Mahallesi’nde yağmur suyu kanalı döşeme çalışmalarını başarıyla tamamladı. İlçede meydana gelen su taşkınlarının önüne geçmek için yapılan bu çalışma, bölge halkı için önemli bir rahatlama sağlayacak. Menderes Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yürütülen proje kapsamında, Karakuyu’da yağmur suyu drenaj altyapısı güçlendirilirken, diğer mahallelerde de benzer çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

İzmir Karakuyu'da su taşkınlarına kesin çözüm

44 MAHALLEYE EŞİT HİZMET ANLAYIŞI 

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, ilçede su taşkınlarına karşı alınan önlemlerin devam edeceğini belirtti. Başkan Çiçek, "Öncelikli ihtiyaç duyulan bölgeleri tespit ederek çalışmalarımızı bu alanlarda yoğunlaştırıyoruz. Karakuyu Mahallesi’ndeki yağmur suyu kanalı çalışmamız, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeyi hedefleyen bir adım oldu. Çalışmalarımızı plan dahilinde mahalle mahalle sürdürüyoruz ve 44 mahallemize eşit hizmet anlayışıyla altyapı ve üstyapı projelerimizi hayata geçireceğiz" dedi.

İzmir Karakuyu'da su taşkınlarına kesin çözüm

Bu kapsamda, Menderes Belediyesi’nin alt yapı yatırımlarını hızlandırdığı ve su taşkınlarına karşı bölgesel önlemleri genişleterek sürdüreceği ifade edildi.

Kaynak: Menderes Belediyesi 

Bakmadan Geçme