İzmir kararını sandıkta verecek

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı İzmir'de iki büyük miting gerçekleştirdi. Mitingler arasında katılım...

İzmir kararını sandıkta verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı İzmir’de iki büyük miting gerçekleştirdi. Mitingler arasında katılım yoğunluğu, cinsiyet ve yaş ortalaması gibi farklılıklar dikkat çekti. Katılımcı bakımından Millet İttifakı’nın mitingi öne çıkan toplantı oldu. Hem Cumhur hem de Millet İttifakı’nın adayları, “İzmir kararını verdi” söylemleri kullandı.

Millet İttifakı’nın düzenlediği mitingde kadın ve gençlerin yoğun olması dikkat çekti. Vatandaşlar, Gündoğdu Meydanı’ndan taştı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting boyunca aynı noktadan İzmirlilere seslenirken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu alanı çok daha verimli kullandı.

GÖNÜLLÜLER TEMİZLEDİ

Cumhur İttifakı’nın mitingi sonrasında yerler çöpler ile doldu. Millet İttifakı mitingine katılan vatandaşlar ise miting sonrası alanı temizledi.  Gönüllüler, miting biter bitmez alanda temizliğe başladı.

BİR YANDA YÜKLENME VE BİR YANDA VAAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma boyunca muhalefete yüklenmesinin ardından İzmirliler’e seslenen Kılıçdaroğlu, seçime yönelik vaatleri üzerinde konuşmalar gerçekleştirdi.

MİLLET İTTİFAKI’NA DAHA YOĞUN KATILIM

Emniyet raporlarına göre Cumhur İttifakı’nın mitingine en az 220 bin kişi katılım sağladığı belirtilirken sahadaki gözlemlere göre Millet İttifakı’nda iki kat fazla katılım olduğu dile getirildi.

BALKONLAR

Çevredeki vatandaşlar, Millet İttifakı’nın mitingine balkonlardan katılım sağlarken Cumhur İttifakı’nda böyle bir tablo gözlenmedi.

“YILDIRIM’I BELEDİYE BAŞKANI BİLE YAPMADINIZ”

Türkiye’nin son seçilmiş eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu, son Başbakan Binali Yıldırım’a sert sözlerle yüklendi. Davutoğlu konuşmasında, “Binalı Yıldırım’ı belediye başkanı bile yapmadınız” dedi.

ÖZKAN BU KEZ ENGELLEMEDİ 

Basına uyguladığı engellemeler ile sık sık gündeme gelen CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, miting boyunca basın için ayrılan tribünde bulundu. Sahne önü ve arkasında bulunmaması dikkat çekerken, oturduğu koltuktan kalkmadı. CHP kurmaylarının sahne arkasında ve yanında CHP Liderini izlerken, onun sahneye uzak kurulan tribünde oturması akıllarda soru işareti bıraktı.

ALANA VAPUR İLE GELDİ

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları, Yavaş ve İmamoğlu ile birlikte alana, 1973-1980 dönemlerinde İzmir Belediye Başkanlığı’nı yapan ve “Halkçı Alyanak” sloganı ile bilinen İhsan Alyanak’ın adını taşıyan vapur ile geldi. Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Yavaş ve eşi Nursen Yavaş ele ele tutuşarak alana yürüdüler.

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme