• Haberler
  • Kültür-Sanat
  • İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı: Sinema ve Edebiyat temasıyla kültür şöleni başladı

İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı: Sinema ve Edebiyat temasıyla kültür şöleni başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. İzmir Kitap Fuarı, Gaziemir Fuar İzmir'de kitapseverlerle buluştu. Fuarda onur konuğu yazar Hakan Günday ve ünlü yazar Adam Fawer'ın yanı sıra pek çok değerli isim yer alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen ve bu yıl “Sinema ve Edebiyat” temasıyla 4. kez kapılarını açan İZKİTAP – İzmir Kitap Fuarı, Gaziemir Fuar İzmir’de kitapseverleri ağırlıyor. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ülkede yaşanan zorlu süreçlere dikkat çekerek, “Mücadele eden insanlar var ve herkesin bu mücadeleye katılması gerekiyor. Kitaplar, bize bu yolda umut ışığı oluyor,” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay ayrıca, fuarın İzmir’in tarih ve kültürle iç içe kimliğine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Onur konuğu olarak fuara katılan yazar Hakan Günday ise, “Edebiyat, duvarları olmayan bir evdir ve insan nesiller boyunca bu evi inşa etmeye çalışıyor. Her bir ziyaretçiye, ‘evinize hoş geldiniz’ diyorum,” sözleriyle duygularını ifade etti. ABD’li ünlü yazar Adam Fawer da 27 Ekim’de gerçekleştireceği imza günü ile okurlarıyla buluşacak.

Bu yıl 220 yayınevi ve 400 yazarın katılımıyla kitapseverlere kültür şöleni sunacak fuarda, söyleşiler, imza günleri, şiir okumaları ve film gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 3 Kasım’a kadar devam edecek olan fuarda girişler ücretsiz olacak.

Bakmadan Geçme