'İzmir kokuyor'

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan...

'İzmir kokuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ve il başkan yardımcıları Dilaver Kişili, Sefa Şahin ile Deniz Doğan, Bayraklı ilçesindeki Manda Deresi’nde basın açıklaması yaptı.

MASKE DAĞITTI

Açıklama öncesi Başkan Sürekli, koku sorununa dikkat çekmek amacıyla gazetecilere ve partililere maske dağıttı. Sürekli, İzmir’deki koku sonu için başlıklar halinde çözüm önerilerini aktardı. Başkan Sürekli, “Biz ‘Pandemi bitti, maskeden kurtulduk’ derken İzmir’in kokusundan dolayı tekrar maskeye döndük. Bugün burada maskesiz durulmuyor. Başkan Soyer’in, “3 yıl sonra Körfez’de yüzeceğim’ demesi vaadi ile ilgili tespitlerimizi daha önce yapmıştık. İzmir Körfezi’nin durumu içler acısıydı. O Körfez’de yüzmek mümkün değildi. Başkan da bu sefer doğruyu yaptı; yüzme denemesinde bulunmadı. Çünkü yüzemezdi. Anca dış Körfez’den girebilir, iç Körfez’de denize girmek mümkün değildir. İzmir’de koku sorunu artarak devam ediyor” dedi.

 

 

“KOKUNUN NEDENİ BELLİ”

Koku sorununun sebeplerinin belli olduğunu vurgulayan Başkan Sürekli, Büyükşehir Belediyesini, “Sorunun sebebi İzmir’deki derelerin Körfez’i kirletmesi. Dereleri temizlemek için gerekli çalışmalar yapılmıyor, tersine yanlış uygulamalar yapılıyor. Büyük Kanal Projesi yetersiz geliyor. Bu projenin rehabilite edilmesi lazım. ‘Bu projenin 4. fazıyla ilgili ihale yılan hikayesine döndü, bunun bir an önce tamamlanması lazım’ dedik. Bu açıklamamızdan sonra ihale ilgili süreç bir hız kazandı ama yıllar sonra hız kazandı. ‘İzmir’in en büyük sorunu yağmur suyuyla kanalizasyonların bir arada olması. Bu, hem taşkınlara sebebiyet veriyor hem koku problemi oluyor. Ayrıştırma yapılması lazım. Bunun için de 5 bin kilometrelik bir imalat olması lazım’ dedik.” Sözleriyle eleştirdi.

 

“HATLARIN AYRILMASI LAZIM”

Başkan Soyer’in Çiğli’de düzenlenen bir toplantıda kanal projesi ile ilgili rakamlar verdiğini hatırlatan Başkan Sürekli, konuşmasında: “Orada bir teknik hata var. İzmir’de yağmur suyuyla kanalizasyonun ayrılması için 5 bin kilometre gerekli. Şu anda bunun yüzde 15’i yapıldı. Yapılacak çok iş var. 3 yıl geçti. Diğer vaatleri gibi bu vaadin de boş olduğu ortaya çıktı. ‘İlk 100 gün çiçek böcekle geçti, lay lay lom’ dedik. Yerel seçimlerde ‘Cemreler düşecek’ vaatleri vardı. Biz de ‘İzmir yerel hizmetler yönünden küme düştü’ dedik. Koku sorunu bu sene hat safhada. Eskiden Mavişehir, Çiğli, Güzelyalı kokudan etkileniyordu, şu anda İzmir’in her yerinde büyük bir koku sorunu var. Cumhurbaşkanımız yıllardır koku sorununa dikkat çekiyor. Biz 3 yıldır bu sorunla ilgili çok açıklama yaptık, buna devam edeceğiz. Lütfen doğruyu bulsunlar, bir an önce büyük kanalı rehabilite etsinler. Bir an önce dereleri doğru yöntemle temizlesinler. Doğru yöntemi onlara anlatırız. Bir an önce yağmur suyuyla kanalizasyon hatlarını ayırsınlar.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme