• Haberler
  • İzmir
  • 'İzmir' Körfezi'ndeki kirlilik Tunç Soyer'in eseri'

'İzmir' Körfezi'ndeki kirlilik Tunç Soyer'in eseri'

Türkiye İttifakı Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, İzmir Körfezi'nde artan kirlilik ve balık ölümleri konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Tunç Soyer'i sorumlu tuttu.

İzmir Körfezi'nde balık ölümleriyle birlikte ortaya çıkan çevre kirliliğine dikkat çeken Seçkin Boyunağa, bu durumun Tunç Soyer'in belediye başkanlığı dönemindeki ihmallerin sonucu olduğunu belirtti. Boyunağa, "Körfezdeki bu kirlilik birkaç ayda oluşmadı. Bu nedenle bu durumun birinci sorumlusu, görevi 31 Mart'ta sona eren Tunç Soyer'dir" diye konuştu.

"SOYER İZMİRLİLERİ KANDIRDI"

Seçkin Boyunağa, Tunç Soyer'in son 5 yılda yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanılttığını iddia ederek, "Körfez yıllardır her yaz pis kokuyor. Tunç Soyer, Karşıyaka sahilinde yürüme davetimi kabul edemedi, çünkü körfezin koktuğunu çok iyi biliyordu. Görev süresi boyunca bilim insanlarını dinlemeyen Soyer, yanındaki kadroların hayalleriyle hareket ederek körfezi daha da kirletti" dedi.

Boyunağa, Tunç Soyer'i kamuoyu önünde açıklama yapmaya davet ederek, "Soyer, İzmir Körfezi'ndeki bu doğa katliamının nedenini açıklamalıdır. Eğer açıklama yapmazsa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay bu durumu İzmirlilere izah etmeli ve çözüm planını paylaşmalıdır" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme