• Haberler
  • Çevre
  • İzmir Körfezi’ne koku giderici kimyasal mı boşaltıldı?

İzmir Körfezi’ne koku giderici kimyasal mı boşaltıldı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İzmir’de koku sorununu çözecek” diyerek Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan...

İzmir Körfezi’ne koku giderici kimyasal mı boşaltıldı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “İzmir’de koku sorununu çözecek” diyerek Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan ettiği Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale’den büyük bir iddia geldi. Soyer’in Akşener’in koku çıkışı için “Geriden geliyorlar, Körfez artık kokmuyor” derken Özlale, Tunç Soyer başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’nin yüz milyonlarca lira harcayarak Körfez’e koku giderici kimyasal boşalttığını iddia etti.

Özlale, “Bu iddialarımla ilgili aksini iddia edecek olurlarsa kendileriyle memnuniyetle tartışabiliriz. Bunlar Büyükşehir’in faturalarında vardır. Zaten şu anda Körfez’de yaşaması gereken bir hayatın olmadığını biliyoruz. Bu koku meselesinde gerçekten Büyükşehir Belediyesi’yle tartışmak yerine İzmirlinin takdirine bırakıyorum. Her gün 1100 ton çamurun körfeze aktarılmasına bakabilirsiniz. Günün sonunda buna karar verecek olanın İzmirliler olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İZSU ise, Özlale’nin iddialarına bir vide o ile yanıt verdi. Belediyenin İzmir Körfezi ile ilgili yaptığı çalışmaların anlatıldığı video, “Parfümü yok ki sıkasın, kimyasalı yok ki dökesin… 4 yılda körfezi nasıl temizlediğimizi, kokuyu nasıl ortadan kaldırdığımızı bir hatırlatalım” notu ile paylaşıldı. İZSU ayrıca detaylı bir açıklama yaparak iddiayı reddetti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme