• Haberler
  • Kültür-Sanat
  • İzmir Kültür Yolu Festivali, 26 Ekim'de başlıyor: Etkinlik listesine mutlaka bakın!

İzmir Kültür Yolu Festivali, 26 Ekim'de başlıyor: Etkinlik listesine mutlaka bakın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl İzmir'de ikinci kez sanatseverlerle buluşuyor. Dikkatinizi çekecek bir birinden renkli etkinlik takvimine mutlaka göz gezdirin.

26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, İzmir’in farklı noktalarındaki 60’a yakın mekânda 300’den fazla etkinlik düzenlenecek. Konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa hitap eden aktivitelerle İzmir, dokuz gün boyunca kültür ve sanatla dolu bir program sunacak.

CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANACAK

Cumhuriyet’in 101. yılı kapsamında düzenlenen etkinliklerle bayram coşkusu şehri saracak. İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda “Cumhuriyet'in Işığında Bir Bale Gösterisi” sahnelenirken, Gündoğdu Meydanı’nda Murat Boz’un vereceği konserle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları doruğa ulaşacak.

İZMİR KONSERLERLE RENKLENECEK

Festival boyunca şehrin çeşitli noktalarında ünlü sanatçılar sahne alacak. Gündoğdu Meydanı’nda Bengü, Can Bonomo, Gazapizm ve Haluk Levent gibi isimler İzmirlilere müzik ziyafeti sunarken, Agora Ören Yeri ve diğer mekanlarda da farklı müzik grupları sahne alacak.

SERGİLERLE SANAT DOLU BİR ŞEHİR

Festivalde, Andy Warhol ve Pablo Picasso gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri sergilenecek. Kültürpark’ta yer alacak bu önemli sergilerin yanı sıra Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” eseri de Tarihi Alsancak Tren Garı’nda görülebilecek. Şehrin farklı noktalarında dijital ve geleneksel sanat sergileri sanatseverlerle buluşacak.

Çocuklar ve Aileler İçin Eğlenceli Etkinlikler

Festival, çocuklar için de renkli etkinlikler sunuyor. Gündoğdu Meydanı’na kurulacak Çocuk Köyü’nde tiyatro gösterileri, atölyeler ve oyunlar yer alacak. Ayrıca Karagöz Gölge Oyunu ve Nasrettin Hoca Müzikali gibi geleneksel gösteriler de çocuklarla buluşacak.

İzmir Kültür Yolu Festivali, konserlerden sergilere, çocuk etkinliklerinden tiyatroya kadar geniş bir yelpazede sanatseverleri ağırlayacak.

Bakmadan Geçme