• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Ödemiş'te kadın gücünün yeni yüzü göreve başladı

İzmir Ödemiş'te kadın gücünün yeni yüzü göreve başladı

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yeni başkanı kim oldu? Seçimle belirlenen başkan, kadın hakları için neler vaadediyor? Kadına yönelik şiddetle mücadelede atılacak adımlar neler? Ödemiş'teki kadın dayanışması nasıl güçlenecek? Yeni dönemde hangi projeler hayata geçirilecek?

Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi, 16 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni başkanını belirledi. Toplantı, Ödemiş Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı ve Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Sadeddin Mahmutçaoğlu ile Yürütme Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Genel kurulda, tek aday olarak seçime giren İç Mimar İlay Aral Öz, oy birliği ile Kadın Meclisi’nin yeni başkanı oldu.

YENİ BAŞKAN KONUŞMA YAPTI 

İzmir Ödemiş'te kadın gücünün yeni yüzü göreve başladı

Toplantının açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu Başkanlığına Zarife Özcan seçildi. Başkanlık adayı İlay Aral Öz, kürsüde yaptığı konuşmada, Ödemiş Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin geçmişte önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Öz, yeni dönemde de kadınların sesini daha fazla duyurmak ve katılımcılığı artırmak için çalışacaklarını ifade etti. Öz’ün konuşmasından dikkat çeken noktalar şunlardı:
“Kadın Meclisi, ilçemizde kadınların sesini duyurmak için faaliyette bulunan bir platform olmuştur. Öncelikli hedefimiz, kadınları bir araya getirecek etkinlik ve projeleri hayata geçirmektir. Ancak kadınların demokratik temsil oranlarının artırılması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hepimizin sorumluluk alması gerekiyor. Bizler, kadın haklarını savunmak ve toplumsal değişimi sağlamak için mücadele edeceğiz.”

YÜRÜTME KURULU'NA YENİ İSİMLER

Başkanlık seçiminden sonra yapılan yürütme kurulu seçiminde 7 asil ve 7 yedek üye belirlendi. Yeni yürütme kurulunda yer alan isimler şu şekilde sıralandı: Esra Uyguner Göksel, Ezgi Demirdöğen, Ezgi Er, Gamze Şentürk, Gizem Kırsoy, İmge Hallıoğlu ve Pınar Deniz Hanedar.

BAŞARI DİLEKLERİ 

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan önceki dönem Kadın Meclisi Başkanı Açelya Bağlı Keskin, yeni başkan ve yürütme kurulunu tebrik etti. Keskin, "Yeni yönetim, daha da başarılı projelere imza atacak" diyerek desteklerini belirtti.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından konuşan Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Sadeddin Mahmutçaoğlu, ilçede kadınların durumuna dikkat çekti. Mahmutçaoğlu, “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık kabul edilemez. Kadın-erkek eşitliğini tesis etmemiz gerekiyor. Ödemiş Kent Konseyi olarak Kadın Meclisi’nin öneri ve projelerini destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni başkan İlay Aral Öz ve yürütme kurulu, önümüzdeki dönemde kadın haklarının savunulması ve toplumsal farkındalık yaratılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Basın Bülteni 

Bakmadan Geçme