İzmir Şehir Hastanesi bilmecesi

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde 2 Şubat tarihinden itibaren greve başladıklarını duyurdu.

İzmir Şehir Hastanesi bilmecesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) işçilerin iki aylık ücretleri ödenmediği gerekçesi ile İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde 2 Şubat tarihinden itibaren greve başladıklarını duyurdu. İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, şantiyede 12 işçi ile greve başladıklarını ve şu anda inşaatın elektrik işlerinin tamamen durduğunu söyledi.

Şantiyede 12 işçi greve giderken öte yandan 19 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılması planlanan hastanenin programdan çıkarıldığı öğrenildi.

’12 İŞÇİ’

İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, işçilerin Aralık ayından bu yana ücretlerin ödenmediğini söyledi. İşçilere verilecek zam oranlarının belli olmadığını belirten Kırlangıç “Tahminimiz işçilerimizin Ocak ayı ücretleri gecikecek. 19 Şubat’ta hastanenin açılacağı söyleniyordu. Şu anda aldığımız bilgilere göre yüzde 70-80’i bitti. Bir bölüm var, muhtemelen orası açılacaktı. Bizim 12 üyemiz var, onlar grevi başlattılar, üyemiz olmayanlar ne yapar bilemiyoruz. Ama şu anda elektrik işleri tamamıyla durdu” dedi.

Haber: Sıla ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme