• Haberler
  • Genel
  • İzmir Şehir Hastanesinde işçiler iş bıraktı

İzmir Şehir Hastanesinde işçiler iş bıraktı

İzmir Şehir Hastanesinde çalışan işçiler düşük maaşlar ve ağır çalışma koşullarından dolayı bu sabah iş bıraktı....

İzmir Şehir Hastanesinde çalışan işçiler düşük maaşlar ve ağır çalışma koşullarından dolayı bu sabah iş bıraktı. Emekçiler maaşlarının artırılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyorlar.

İzmir  Şehir hastanesi, bu sabah güne protesto ile başladı. Başhekimlik önünde toplanan işçiler iş yükünün ağır olduğu gerekçesiyle bu sabah protesto düzenledi. Asgari ücret ile çalışan işçiler, personel sayısının az olduğunu, farklı birimlerin işlerini de yaptıklarını dile getirerek maaşlarının artmasını istediler.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş ) İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, işçilerin kendileri organize olarak protesto düzenlediğini söyleyerek, “Mevcuttaki çalışma şartlarından duydukları rahatsızlıklarını dile getirmek adına kendileri organize olarak başhekimliğin orada toplanmışlar. Tabii gittiğimizde zaten başhekimlik makamı ile görüşüyorlardı. Alt işveren işçisi arkadaşlarımız, yüklenici firma işçisi arkadaşlarımız; çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maddi hususlarla ilgili düzenlemeler yapılması, pozitif anlamda bazı artışlar sağlanmasıyla ilgili taleplerini ilettiler. Başhekimlik makamına da bu konuyla ilgili çalışmalar sonucunda gitmenin daha sağlıklı olacağının kanısındayım” dedi.

Haber

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN BAŞLATILMASI LAZIM”

Asgari ücretin ekonomik koşullara göre beklentileri karşılamadığını ve işçilerin Hak-İş Sendikasına üye olmasını istediklerini vurgulayan Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş ) İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek: “İşçilerimizin üyeliğini gerçekleştiriyoruz, kısmen. Tabii devlet üyelikleri bulunan arkadaşlarımız olduğu için kimlerin üyeliği olup olmadığını şu an görmemiz çok mümkün değil. Ama anladığımız kadarıyla arkadaşlarımızın birçoğu sendikamıza üyeliğini gerçekleştiriyor diyebiliriz. İşçilerimizin, çalışma koşullarının personel eksikliğinden kaynaklı yoğun olduğunu, maaşın da mevcuttaki hayat şartlarına idame ettirmeye yönelik beklentilerin altında olduğunu söylediler. Şunu söylememiz mümkün; Türkiye’de 16 milyon SGK’lı çalışan var. Tabii bizim bağlı olduğumuz sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanununa göre öncelikli olarak burada bir yetki sürecinin olması lazım. Yani ilgili firmanın, çalışanların sendikalarımıza üye olması lazım. Yetki sürecinden sonra toplu iş sözleşmesi sürecinin başlatılması lazım. Yasal prosedürler dahilinde bu işin gerçekleşmesi için öncelikli olarak bu işlemin tamamlanması lazım. Arkadaşlarımız üye oluyorlar zaten. Hem burada hem diğer şehir hastanelerinde aynı firma bünyesinde çalışan arkadaşlarımız. Tabii bunu bugün bir rakamsal bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü müzakereler sonucunda bazı şeyler gerçekleşir. Bizler mevcuttaki yetkili olduğumuz yerlerde üyelerimizin refah seviyesini artırmak için ne isteniyorsa, ne talep ediyorsa o yönde çalışmalarımızı şekillendiriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme