• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk sanatına yenilikçi dokunuş

İzmir Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk sanatına yenilikçi dokunuş

İzmir Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü isimlerle düzenlediği atölyelerle oyuncularını eğitiyor. Peki, bu eğitimler nasıl bir değişim yaratacak? Sanatseverler için neler sunulacak? İzmir'deki tiyatro sahnelerine damga vuracak bu atölyelerin ardındaki sır ne? Tüm detaylar haberimizde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), tiyatro sanatçılarına yönelik gerçekleştirdiği atölyelerle oyunculuk becerilerini geliştirmeyi ve sanatseverlerle daha derin bir bağ kurmayı amaçlıyor. Atölyelerde, dünyaca ünlü yönetmen Robbie Bowman ve tiyatrocu Yasin Yürekli tarafından sunulan eğitimlerle oyuncuların teknik yetenekleri ve performans kaliteleri artırılacak.

YARATICI SÜRECİN ÖNEMİNE VURGU 

İzmir Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk sanatına yenilikçi dokunuş

İzmir Şehir Tiyatroları’nda gerçekleştirilen “Meisner Oyunculuk Tekniği” atölyesi, yönetmen Robbie Bowman tarafından yönlendirilirken, “Fiziksel Tiyatro” eğitimini ise tiyatrocu Yasin Yürekli üstlendi. Eğitimlerin, Şehir Tiyatroları’nın İsmet İnönü Sahnesi’nde düzenlendiği belirtildi.
Bowman, iki gün süren atölyenin amacını şu şekilde ifade etti: “Bu atölyenin amacı, oyuncuların kendilerini güvenli ve özgüvenli hissettikleri bir ortamda çalışmalarını sağlamak. Oyuncuların sahnede kendilerine güvenmeleri ve bağ kurmaları çok önemli. Bu sayede, performansçılar olarak akış durumuna geçebiliriz.”

İZMİR’DE YENİ BİR OYUN MÜJDESİ 

İzmir Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk sanatına yenilikçi dokunuş

Sezon içerisinde İzmir seyircisi için özel bir oyun sahnelemeyi planlayan Bowman, İzmir Şehir Tiyatroları’nın topluluk hissini artırmayı, eğlenceli ve yaratıcı bir deneyim sunmayı hedeflediklerini belirtti. “İzmir Şehir Tiyatroları’na gelin, neşeli ve uyumlu bir deneyim yaşamak için buradayız,” diyerek seyircileri davet etti.

FİZİKSEL TİYATRO EĞİTİMİNE DİKKAT 

İzmir Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk sanatına yenilikçi dokunuş

İzBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü’nün desteklediği “Fiziksel Tiyatro” odaklı atölye ise beş gün sürdü. Tiyatro sanatçısı ve eğitmen Yasin Yürekli, bu eğitimde fiziksel tiyatro teknikleri ve clown pedagojisi üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yürekli, akrobasi, mim teknikleri ve lecoq pedagojisi odaklı tekniklerle oyunculuk performanslarını geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

İzmir Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk sanatına yenilikçi dokunuş

İzmir Şehir Tiyatroları, tiyatroseverlerle kurduğu bu etkileşimle, kenti sanatla buluşturma amacını bir adım daha ileri taşıyor.

Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi 
 

Bakmadan Geçme