İzmir-Sete ro ro hattı açıldı

İzmir ile Fransa'nın liman kenti Sete arasında yeni Ro-Ro hattı açıldı.

İzmir-Sete ro ro hattı açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berivan KAYA/YENİ İZMİR- İzmir-Sete Ro-Ro hattı ile Ege Bölgesi’nden Fransa yeni bir ulaşım koridoru açıldı. Olympos Seaways İzmir’den kalkarak ilk seferini gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizcilik Genel Müdürü Zafer Arslan, denizcilik sektöründe yapılan düzenlemelerden bahsederek, “Bakanlık olarak denizcilik sektöründe bir çok düzenleme hayata geçirdik. Bugün bunlardan biriyle alakalı güzel bir iş için toplandık. Düzenlemenin adı, kara yoluyla taşınan yüklerin deniz yoluyla aktarılmasına ilişkin yönetmelik. Bu yönetmelik kapsamında ülkemiz limanlarında yurtdışına sefer yapan Ro ro gemilerine destek veriyoruz. Bu kapsamda 2023 yılı için bütçemiz yaklaşık 70 milyon civarında. Aynı zamanda bu gemilerin limanlarımızdaki kılavuzluk ücretlerini de biz karşılıyoruz. Bu kapsamda bakanlığımıza başvuru yapıldı ve gemi bu desteği almaya hak kazandı. Düzenleme sayesinde karayolundaki trafiği ve sınır kapılarındaki yoğunluğu azaltacağız. Düzenlemenin ülkemize, denizcilerimize, ihracaatçımıza hayırlı olsun” dedi.

İLK GEMİ ANCAK SON OLMAYACAK

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffman ise açıklamasında, “Bu hattı açabilmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda da Türkiye Cumhuriyeti’ne ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bize verdikleri destek çok kıymetli. Destek sayesinde hattın açılmasını sağlayabildik. Bizim için en önemli olan şey yatırımlarımızı Türkiye’de arttırmak. Buradan çıkan ilk gemi olabilir ancak son gemi olmayacaktır. İzmir bölgesinde yapacağımız sefer sayısını her geçen gün arttıracağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme