“İzmir solun kalesi değil”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İzmir'de hedeflerinin 9 milletvekili çıkartmak olduğunu söyleyerek, 'İzmir solun kalesi değildi' dedi.

“İzmir solun kalesi değil”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla ARABACIOĞLU/YENİ İZMİR – İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İzmir’de birinci bölgede 4 ikinci bölgede 5 milletvekili çıkartma hedefi olduğunu hatırlatan Bezircilioğlu, “İzmir, solun kalesi değildir. İzmir, İYİ Parti’nin en kolay büyüyeceği sosyal iklime sahip kenttir” dedi. Bezircilioğlu, kongre sürecine dikkat çekerek, “İzmir’de tek seçilen il başkanı arkadaşınız benim. Biz İzmir’de 5 aday başlayıp 2 adaya inip şölen tarzında bir kongre gerçekleştirildi” diye konuştu.

‘MASA GÜÇLENDİ’

Bezircilioğlu, 3-6 Mart sonrasında Millet İttifakı’nın daha da güçlendiğini söyleyerek, “3 Mart öncesinde göre Millet İttifakı’nın gücü da adayı da şu anda daha kuvvetli ve umut veren bir noktada. Seçilebilme noktasında 3 Mart öncesindeki tereddütlerin ortadan kalktığını görüyoruz. Genel Başkanımızın hamlesiyle önce Türkiye sarsıldı, sonra siyasi zekası ile masayı daha da güçlendirdi. O dönemde en popüler isimler Ankara ve İstanbul belediye başkanlarımızdı. Bu süreçte kendilerini Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak konumlandırarak güçlendirilmiş ve üzerinde tartışılmayacak bir cumhurbaşkanı yaratıldı. Bu dönemde partimiz erozyona uğramış gizi gözükse de Türk milleti Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zekidir” ifadelerini kullandı.

İzmir’de hedeflerinin 9 milletvekili olduğunu dile getiren Bezircilioğlu, “Koltuğa oturduğum an bir saniye bile durmadım. Ben gücümü koltuktan alan birisi değilim. Ben pek çok koltuğu, kendime göre konfor alanımı bırakarak bu göreve geldim. Ben partimize nasıl güç veririm diye buraya geldim. Siyasetin inceliklerini bilmem. Ama siyasetin mayası insan, ben de ömrümü insana vermiş birisiyim. İzmir’de tek seçilen il başkanı arkadaşınız benim. Bazı kongreler var, tek adayı var ama kongre. Bazen de atama oluyor. Biz İzmir’de 5 aday başlayıp 2 adaya inip şölen tarzında bir kongre gerçekleştirildi. Bizim ilk hedefimiz rayından çıkan memleketi rayına sokmak, kötü gidişata dur demektir. Benim ilk amacım seçime kalan günlerde içimizdeki dinamizmi sahaya yansıtacağız. 15 Mayıs sabah yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız” açıklamasını yaptı.

‘İSTİFA İÇİN GEÇ KALDI’

Açıklamalarından sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Bezircilioğlu, Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasını değerlendirildi. Ağıralioğlu’nun söylemlerinin Millet İttifakı’na zarar vermeyeceğini dile getiren Bezircilioğlu, “Yavuz Bey’in açıklaması kendisini başlıyor ama istifada geç kaldığını düşünüyorum. Madem böyle bir niyetin vardı, 6 Mart’ta irade ortaya konduğunda edilmesi gerekiyordu” dedi.

Bezircilioğlu, pazar günü milletvekili adaylığı için yapılacak temayül yoklamalarına dikkat çekerek, “Hakim huzurunda oy kullanılmayacağı için ön seçim demiyoruz. Biz sandık işini seviyoruz, temayül yoklamasında sandık kuracağız. Birinci ve ikinci bölgede sandıklar kurulacak. Birinci bölgede Konak’ta Celal Atik, İkinci Bölgede ise Bayraklı’da belediyeye ait Havuz Kafe, Bergama ve Ödemiş’te kurulacak. En az 7 en çok 14 isim yazacakları, fiziken katılıp oy kullanacakları bir yoklama yapacağız. 66 aday adayının 64’ü girecek. Genel Başkan Başdanışmanımız Aytun Çıray ve İYİ Parti’de Kalkınma Politikaları Başkanımız Ümit Özlale temayüle girmeyecek, Müsavat Dervişoğlu temayüle girecek. Müsavat bey, kendi isteği ile girecek” diye konuştu.

‘SOL KALESİ DEĞİL’

İkinci bölgede 5 birinci bölgede 4 milletvekili hedeflerinin olduğunu söyleyen Sinan Bezircilioğlu, “İzmir, solun kalesi değildir. Cumhurbaşkanı adayımız ortak ama milletvekilliğinde yarışacağız. İzmirli demokrattır, sağ duyuludur. İzmir, İYİ Parti’nin en kolay büyüyeceği sosyal iklime sahip kenttir. İzmirli, İYİ Parti’yi anlayacağına inanıyorum. İzmir, İYİ Parti’nin çıkış noktası olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘DESTUR DİYECEKSİNİZ’

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne konuşmacı olarak katılan HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, “Atatürk yurtta sulh cihanda sulh sözünü barış amacıyla söylemedi” açıklamasına sert çıkan İYİ Partili Sinan Bezircilioğlu, “Adamların niyeti belli, şeceresi belli. Atatürk sadece Türk Milleti için değil, dünya için çok büyük bir mucize, birinci dünya savaşı sonunda oluşan ve o kaosta, bin yıldır Anadolu’da yaşayan herkese Atatürk; kaybolan Türklüğümüzü bize kazandırdı. Sadece Türk Millet İçin değil; büyük bir cihan savaşından çıkıp, sömürge altında, benliğini oluşturamamış birçok millete Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek oldu. Atatürk’ün adını ağzınıza alırken, destur diyeceksiniz. Sadece Türk Milleti için nimet değil, bin yılda bir gelecek bir lider. Yurtta sulh cihanda sulha son bin yılda en çok katkı koyan lider Atatürk’tür. Dünya milletleri bizden daha çok kıymetini biliyor. Böyle bir sözü kabul etmiyoruz, herkes Atatürk’ü ağzına alırken dikkat edecek, kimse kusura bakmasın” dedi.

Bakmadan Geçme