• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Sorun Hastanesi'nin açılışı yine ertelenebilir

İzmir Sorun Hastanesi'nin açılışı yine ertelenebilir

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-2013 yılında temeli atılan ve 2016'da yapımına başlanan Bayraklı Şehir Hastanesi’nin 2022 yılında tamamlanması...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-2013 yılında temeli atılan ve 2016’da yapımına başlanan Bayraklı Şehir Hastanesi’nin 2022 yılında tamamlanması bekleniyordu. Uzun süren bekleyiş sonunda hastanenin ne zaman açılacağı konusunda bir tarih daha ortaya atıldı. Hastanenin 27 Eylül’de açılacağı iddia edilirken İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Sürekli erteleniyor, sürekli yeni tarih veriliyor. Bu da aslında hazırlıksız olunduğunu gösteriliyor.27 Eylül’de açılacağı söyleniyor ama ertelenmesi ile ilgili bir duyum aldık” diye konuştu.

‘BİLGİLENDİRME 0’ 

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, 2 bin 60 yataklı bir hastaneyi işletmek için en az 2 bin 500 farklı branşta hekime ve yaklaşık 9-10 bin sağlık personeline ihtiyaç olduğunun altını çizerek, “Şu anda resmi ağızdan günde en az 75 bin hasta trafiği olacağı söyleniyor. İlk olarak bu kadar iş gücü nasıl bulunacak? Bu kadar insan sirkülasyonu nasıl olacak? Bunun üstüne de diğer hastanelerde sağlık çalışanlarının Bayraklı’ya gönderileceği söyleniyor. Ama eski hastaneler ne olacak? Binaları ne olacak? Arsaları ne olacak? Ve hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarına saygısızlık yapılıyor. Hastanelerin taşınacağı söylentisi var ama kimseye bilgi verilmiyor. Bu çalışan insanları adam yerine koyun. Sen kamu idaresinin tamam da bu kadar saygısızca davranmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

‘PLANSIZ VE HAZIRLIKSIZ’

Boşaltılacak olan hastane binaları ve arazilerinin akıbetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaynak, “Örneğin Tepecik ve Bozyaka’nın taşınması düşünülüyor, bu konuda duyumlar alıyoruz. Dolayısıyla işleyiş çok programsız. Aslında en başından beri programsız devam ediyor. Sürekli erteleniyor, sürekli yeni tarih veriliyor. Bu da aslında hazırlıksız olunduğunu gösteriliyor. Bütün bunlar başından planlanması gereken hususlardı. Dünyanın masrafı yapıldıktan sonra yok yolu yetersiz, yok personeli yetersiz demek anlamsız. Bunlar plansızlığın göstergesi. Şu anda bu plansızlığın cezasını yaşıyoruz. 27 Eylül’de açılacağı söyleniyor ama ertelenmesi ile ilgili bir duyum aldık” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme