İzmir Spor Zirvesi'nde İstiklal Marşı Krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası'nın ortak organizasyonu olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen İzmir Spor Zirvesi İstiklal Marşı okunmadan başlayınca, konuklar tepki gösterdi

İzmir’de sporun gelişmesi ve uluslar arası başarıların artması hedefiyle bugün sabah saatlerinde başlayan İzmir Spor Zirvesi’nde İstiklal Marşı ve saygı duruşu krizi yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası’nın ortak etkinliğine saygı duruşu yapılmadan ve İstiklal Marşı okunmadan başlandı. Programın sunucusu etkinliğin başında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti. Özgener konuşmasını yaptı. Sunucu ikinci konuşmacı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı davet edince protokoldeki konuklardan biri ayağa kalkarak, etkinliğin saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmadan başlamasına tepki gösterdi. Bunun üzerine sahnedeki Başkan Tugay, İstiklal Marşı’nın hazırlanması için talimat verdi ve konukları saygı duruşuna davet etti. Böylece kriz aşıldı.
 

Bakmadan Geçme