• Haberler
  • İzmir
  • İzmir Ticaret Odası, uzak ülkelerdeki fuarlara İzmir'i taşıyor

İzmir Ticaret Odası, uzak ülkelerdeki fuarlara İzmir'i taşıyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO), üyelerinin farklı pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri'ne önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO), üyelerinin farklı pazarlara açılmasını sağlamak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kendi alanında en prestijli etkinliklerden biri olarak kabul edilen “RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı” için Los Angeles’a giden İzmirli heyet, burada önemli temaslarda bulundu ve iş birlikleri için ilk adımları attı.

ZİYARET DETAYLARI

Heyet, 9-12 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan organizasyonda İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, Meclis Üyeleri Lütfi Kılıç, Mehmet Yavuz Alkan, Metin Akçay, 75. Plastik Grubu Meslek Komitesi Başkanı Haşim Uygun, Komite Üyesi Mehmet Nuri Ertaş ve 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Üyesi Caner Tan'ın da bulunduğu toplam 26 kişilik bir grup oluşturdu. İlk olarak T.C. Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ve Ticaret Ataşesi Ali Said Dolu ile bir araya gelindi. Ziyarette, ABD'li firmaların temiz enerji sektöründeki ürün ve hizmet taleplerinin Uzak Doğu'dan Türkiye'ye kaydığı vurgulandı. Ticaret Ataşeliği, İzmirli üreticilere Kaliforniya pazarına girmeleri için destek vereceklerini belirtti.

İzmir Ticaret Odası, uzak ülkelerdeki fuarlara İzmir'i taşıyor

FUAR ZİYARETİ VE GÖRÜŞMELER

Heyet, organizasyonun ikinci gününde “RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı”nı ziyaret etti. Burada, dünya genelinde önemli enerji kuruluşları olan “Solar Energy Industries Association” ve “Smart Electric Power Alliance” yöneticileriyle bir araya gelindi. Görüşmelerde, Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı hakkında bilgi verildi.

TİCARET MÜSTEŞARLIĞI İLE İŞBİRLİĞİ

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu ziyaretin ABD Ticaret Müsteşarlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen ilk organizasyon olduğunu ifade etti. Fuarın, Amerika kıtasının en büyük temiz enerji etkinliği olduğuna dikkat çekti. 1.300’den fazla firmanın yer aldığı fuar, 70.000’in üzerinde profesyonelin katılımıyla gerçekleşti. Özgener, bu tür organizasyonların gelecekte de farklı sektörlerde devam edeceğini vurgulayarak, “Heyetimizin ziyaret ettiği fuar kendi alanında dünyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Amerika kıtasının en büyük temiz enerji fuarı olma özelliği taşıyor. 1.300’ün üzerinde firmanın stant açtığı, dünyanın dört bir yanından 70 binin üzerinde profesyonelin ziyaret ettiği bu etkinlikte İzmir’i temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ABD Ticaret Müsteşarlığı işbirliğiyle yaptığımız bu pilot organizasyonu, önümüzdeki dönemde farklı sektörlerden farklı fuarlara yönelik gerçekleştirerek üyelerimizin yeni pazarlara açılmalarına katkı sağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası, uzak ülkelerdeki fuarlara İzmir'i taşıyor

WENERGY FUARI İÇİN DAVETLER

Ziyaret sonrası yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, ABD’deki firmaları Mayıs ayında İzmir’de düzenlenecek Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na davet ettiklerini açıkladı. İşleyen, “ABD’de görüştüğümüz firmaların temsilcilerini Mayıs ayında kentimizde düzenlenecek Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na davet ettik. Çok olumlu yaklaştılar ve Türkiye’nin temiz enerji konusunda önemli bir pazar olduğunu ifade ederek katılımdan memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Fuarda gerçekleştirilen tüm görüşmelerin Wenergy Fuarı’na ivme kazandıracağı inancındayız” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme