• Haberler
  • İzmir
  • İzmir toplu iş sözleşmeleri tıkandı: Buca Belediyesi işçileri greve çıkıyor!

İzmir toplu iş sözleşmeleri tıkandı: Buca Belediyesi işçileri greve çıkıyor!

İzmir'in birçok ilçesinde toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler grev hazırlığına başladı. Buca Belediyesi'nde işçiler yarın grev ilanı asarak greve başlayacak.

İzmir’in çeşitli ilçelerinde belediyeler ve işçiler arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, işçilerle yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlayamadı. Bunun üzerine Buca Belediyesi'nde çalışan işçiler, Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube’nin önderliğinde grev hazırlığına başladı.

GREV İLANI ASILACAK

Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube tarafından yapılan açıklamaya göre, 21 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 10:00'da Buca Belediye binası önünde grev ilanı asılacak. İşçilerin uzun süredir çözüm bekleyen talepleri karşılanmadığı için bu adımın atıldığı belirtildi.

BASIN AÇIKLAMASI KONAK'TA

Aynı gün saat 12:30’da, Konak Belediyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek. Bu açıklamada, Konak Belediyesi'nde çalışan ve ödenmeyen ücretleri bulunan işçilerin hak arayışı dile getirilecek. Genel-İş Sendikası, Konak Belediyesi işçilerine de destek vererek sorunlarının çözülmesi çağrısında bulunacak.

BASINA DAVET

Genel-İş Sendikası, İzmir’deki basın mensuplarını işçilerin yanında olmaya davet etti. 

Bakmadan Geçme