• Haberler
  • Genel
  • İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu'nun temelleri atıldı

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu'nun temelleri atıldı

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu'nun temeli,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel...

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu'nun temelleri atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temeli,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı tören ile birlikte atıldı

 

Tarihi buluşmayı izlemek isteyenler için Karşıyaka, Bostanlı, Bayraklı, Konak, Gaziemir, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe’den Buca’ya saat 15.00’de hareket edecek ekspres hatlar oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kent tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temelini dün dev bir organizasyonla attı. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

12 MİLYAR LİRALIK DEV YATIRIM
Buca Metrosu hatta çalışacak trenlerle 765 milyon Euro’ya mal olacak ve yaklaşık 12 milyar liralık maliyetle tamamlanacak. 13,5 kilometrelik hatta sahip Buca Metrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi ekonomik gücüyle inşa edilecek. Buca Metrosu’nun dört yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu – Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. Hat 11 istasyondan oluşacak. Üçyol ile başlayan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan ikinci aşama hattı ile Üçyol İstasyonu’nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu’nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.

BUCA TRAFİĞİ VE İZMİR TRAFİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Buca Metrosu sonrası Buca’da trafiğin tek yön olabileceğini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “300-400 bin kişilik nüfusun trafik yükünü alacak. Çamlıkule’de metro bitiyor ancak bir metro hattı daha var Karabağlar Metrosu. Garajdan gelip Karabağlar’dan havaalanına bağlanan hat. Bizim Çamlıkule Metro hattının bu metro hattı ile bağlantısı yapılacak ileride” dedi.

Haber

“SİZE YAŞANACAK BİR TÜRKİYE BIRAKACAĞIZ”

Buca Metro’sunun temelinde konuşma yapan  Kemal Kılıçdaroğlu gençlere seslendi: “Bu ülkenin güzel gençleri: Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Sakın geleceğinizi yurt dışında aramayın. Millet İttifakı ile birlikte sizlere yaşanabilir bir Türkiye bırakacağız.”

“SANDIKTA GÖNDERECEĞİZ”

Katılımın yüksek olduğu törende İzmirlilere hitap eden Kılıçdaroğlu, seçimi kazanacaklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bütün bunlara rağmen umudunuzu bozmayın sandık gelecek ve göndereceğiz onları. Birleşe birleşe kazanacağız; güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Türkiye’nin bütün sorunlarını biliyoruz. Buna karşın umutluyuz. Bir kez daha vurguluyorum: Karamsarlığa asla kapılmayın. İnançla kararlılıkla adımımızı atacağız ve hedefe ulaşacağız. Hedef halkın iktidarı; bir avuç tefecinin, beşli çetenin değil. Halkla yöneteceği her kuruşun hesabını vererek.”

 

“İZMİR MİLLETVEKİLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, İzmir Milletvekili olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu, İzmir için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

 

Bakmadan Geçme